Global Hub Square: Een Tempel van Werkplezier op Awaji Island

Een Ontwerp van Satoshi Itasaka

Inleiding:

Op het afgelegen Awaji Island in Japan is een bijzonder kantoorpand verrezen. Het Global Hub Square, ontworpen door Satoshi Itasaka, is geïnspireerd op de mythologische tempel die volgens de overlevering op dit eiland zou hebben gestaan. Met zijn gracieuze bogen en een imposante trap die symbolisch naar de hemel leidt, biedt dit gebouw een werkomgeving waarin de zegeningen van de natuur voelbaar zijn en harmonie met de lokale gemeenschap centraal staat.

Body:

De veranderingen in de manier van werken in Japan na de coronapandemie hebben geleid tot een drastische verandering in de werkcultuur. Het design labo, de opdrachtgever van dit project, besloot om hun kantoor in Tokio te verplaatsen naar een afgelegen eiland. De keuze viel op Awaji Island, een plek midden in het bos waar geen kantoren of verkeersopstoppingen te vinden zijn. In plaats daarvan wordt het gebouw omringd door frisse lucht, zeewind en de schoonheid van de natuur.

Het Global Hub Square is ontworpen met oog voor de omgeving. Grote ramen zorgen voor een prachtig uitzicht op het landschap en laten overvloedig zonlicht en frisse lucht binnen. Daarnaast is er een cafetaria waar zowel medewerkers als eilandbewoners kunnen genieten van gezonde maaltijden bereid met lokale producten.

Specificaties:

- Oppervlakte perceel: 2980 vierkante meter

- Oppervlakte gebouw: 1415 vierkante meter

- Totale vloeroppervlakte: 2257 vierkante meter

- Oppervlakte kantoorruimte: 844 vierkante meter

- Oppervlakte horecagebouw: 719 vierkante meter

- Centraal gebouw: 694 vierkante meter

Conclusie:

Het Global Hub Square op Awaji Island is een uniek kantoorpand dat de werkomgeving naar een hoger niveau tilt. Met zijn inspiratie uit de mythologie en zijn harmonieuze integratie met de natuurlijke omgeving, biedt dit gebouw een plek waar werknemers de zegeningen van de natuur kunnen ervaren en veilig kunnen werken in samenwerking met de lokale gemeenschap.

Awards en Erkenning:

Het ontwerp van het Global Hub Square is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Afbeeldingen: Fotograaf Ikumori Yamamoto, 2022.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Satoshi Itasaka
Afbeeldingscredits: All images: Photographer Ikumori Yamamoto, 2022.
Projectteamleden: Satoshi Itasaka
Projectnaam: Global Hub Square
Projectklant: Satoshi Itasaka


Global Hub Square IMG #2
Global Hub Square IMG #3
Global Hub Square IMG #4
Global Hub Square IMG #5
Global Hub Square IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp