Ant Boy: Een Schattige Robot Transporter

Een Innovatief Ontwerp van Mikhail Chistiakov

Inleiding

Ants hebben altijd al bekend gestaan als uitstekende gewichtheffers in de dierenwereld. De capaciteiten van verschillende soorten kunnen verschillen, maar sommige kunnen een last tillen die 10 tot 50 keer hun lichaamsgewicht is. Net als een mier kan Ant Boy veel meer verplaatsen dan zijn eigen gewicht. En net als een mier werkt de robot zuinig en ijverig om ladingen te verplaatsen.

Deze schattige robot, ontworpen door Mikhail Chistiakov, is speciaal ontwikkeld om materialen en andere goederen op aanvraag te leveren in fabrieken en productiefaciliteiten. Het is een kant-en-klare oplossing voor kleine en middelgrote assemblage- en productiebedrijven. Ant Boy is speciaal ontworpen voor complexe, dynamische productieomgevingen. Volledig autonoom kan hij worden opgeroepen en omgeleid wanneer en waar dat nodig is. Door gebruik te maken van dezelfde infrastructuur (karren, rails) als mensen, integreert de robot gemakkelijk en werkt hij samen met mensen. Hierdoor is het niet nodig om de bestaande voorraad pallets en palletwagens te vervangen.

De behuizing van Ant Boy is gemaakt van polycorbaan en gemonteerd op een aluminium frame. Het bovenste deel van het frame is open om verschillende accessoires te kunnen monteren. Voor de beweging worden twee motorwielen met variabele bodemvrijheid gebruikt. Voor stabiliteit zijn er ook vier hulpraderen. De energiebron van de robot is een batterij.

De afmetingen van Ant Boy zijn 660 mm x 660 mm x 375 mm.

De robot beweegt autonoom en maakt gebruik van lidars, camera's en sensoren om obstakels te vermijden. Op het bovenste platform zijn verschillende interfaces gemonteerd voor verbinding met verschillende soorten karren. Ant Boy grijpt volledig autonoom de kar, brengt deze langs de route en lost deze. Hij kan werken in echte omstandigheden, inclusief beperkte ruimtes. In normaal gebruik rijdt de robot naar het dock en laadt hij op zonder menselijke tussenkomst. Aan de bovenkant is er toegang tot het binnenraam om de batterij te vervangen. De zijverlichting wordt gebruikt om te communiceren met de robot en zijn emoties over te brengen.

Het project Ant Boy begon in mei 2021 in Sint-Petersburg en werd in oktober 2021 voltooid in Chicago. Tijdens de ontwikkeling waren er verschillende uitdagingen, zowel technisch als technologisch, en ook op het gebied van machine vision technologieën. Maar naast deze technische aspecten was de sociale integratie van de robot een belangrijk aspect.

Een van de belangrijkste uitdagingen was de sociale integratie van de robot. Aangezien hij tussen mensen moet werken en werknemers moet helpen bij routinematige taken, was het noodzakelijk om hem vriendelijk, responsief en zelfs schattig te maken. De wielen van de robot zijn vermomd als poten, waardoor hij lijkt op een levend wezen. De locatie van de camera's en lidars lijkt op een gezicht. De zijdelingse verlichtingsstrepen dienen als indicatie en communicatie. Al deze details maken de robot eruitzien als een levend wezen.

Ant Boy is een volledig autonome robot en een geavanceerde oplossing voor geautomatiseerde materiaalbezorging in de productie. Dankzij zijn uiterlijk lijkt de robot op een klein dier, met een vriendelijk en goedaardig karakter. Dit werd bereikt door gebruik te maken van gladde oppervlakken, een licht communicatiesysteem en de plaatsing van camera's en lidars die lijken op een gezicht. Hierdoor is de robot gesocialiseerd en klaar om samen te werken met mensen.

Ant Boy heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Robotics, Automaton and Automation Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Beeldcredits:

Afbeelding #1: Mikhail Chistiakov, 2022

Afbeelding #2: Mikhail Chistiakov, 2022

Afbeelding #3: Mikhail Chistiakov, 2022

Afbeelding #4: Mikhail Chistiakov, 2022

Afbeelding #5: Mikhail Chistiakov, 2022

Video Credits: Ant Robotics, 2022


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mikhail Chistiakov
Afbeeldingscredits: Image #1: Mikhail Chistiakov, 2022 Image #2: Mikhail Chistiakov, 2022 Image #3: Mikhail Chistiakov, 2022 Image #4: Mikhail Chistiakov, 2022 Image #5: Mikhail Chistiakov, 2022 Video Credits: Ant Robotics, 2022
Projectteamleden: Mikhail Chistiakov
Projectnaam: Ant Boy
Projectklant: Mikhail Chistiakov


Ant Boy IMG #2
Ant Boy IMG #3
Ant Boy IMG #4
Ant Boy IMG #5
Ant Boy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp