Falcon: Een Robot voor Inspectie van Valse Plafonds

Een Innovatieve Oplossing voor het Bestrijden van Ongedierte

De Falcon is een revolutionaire robot die speciaal is ontworpen voor de inspectie en monitoring van valse plafonds. Deze robot biedt een effectieve oplossing voor het bestrijden van ongedierte en het verbeteren van de leefomgeving.

Valse plafonds zijn vaak slecht verlicht, vochtig en moeilijk toegankelijk voor handmatige inspectie. Dit maakt ze een ideale plek voor ongedierte, zoals knaagdieren, om zich te nestelen. Om dit probleem aan te pakken, heeft ontwerper Manojkumar Devarassu de Falcon ontwikkeld, een robot die is ontworpen om valse plafonds grondig te inspecteren en te monitoren.

Wat de Falcon uniek maakt, is zijn vermogen om zich aan te passen aan de complexe omgeving van valse plafonds. Met zijn compacte formaat en robuuste eigenschappen kan de robot moeiteloos navigeren en inspecteren, zelfs in slecht verlichte omgevingen. Uitgerust met sensoren en beeldvormingsapparatuur biedt de Falcon real-time ondersteuning en helpt het bij het nemen van maatregelen om de omgeving te verbeteren.

De Falcon is uitgerust met camera's aan de voorkant, links, rechts en bovenkant, waardoor hij een volledige inspectie kan uitvoeren. Daarnaast zijn er sensoren aanwezig voor hoogtedetectie. Met een afmeting van 200 mm (L) x 160 mm (B) x 75 mm (H) en een gewicht van 800 gram is de Falcon een compacte en wendbare robot.

De Falcon maakt gebruik van geavanceerde technologieën om zijn taken uit te voeren. De robot is uitgerust met autonome lokalisatie, navigatie en beeldvormingssystemen. Dankzij deze systemen kan de Falcon zich zelfstandig verplaatsen en bewegen in valse plafonds. De robot kan zelfs bewegende knaagdieren detecteren en effectief bestrijden, zelfs in slecht verlichte omgevingen.

De Falcon wordt bediend via Wi-Fi met behulp van een speciale app. Deze app biedt real-time gegevens en stelt gebruikers in staat om de robot te navigeren en te controleren. Met een oplaadtijd van 3 uur kan de Falcon langdurig worden gebruikt voor inspectie en monitoring van valse plafonds.

Het Falcon-project is gestart in mei 2020 en wordt ondersteund door het National Robotics-programma en de National Environment Agency. Het doel van het project is om een effectieve oplossing te bieden voor het inspecteren en beheren van valse plafonds, en zo de leefomgeving te verbeteren en de verspreiding van ongedierte tegen te gaan.

De Falcon heeft al erkenning gekregen voor zijn innovatieve ontwerp. In 2021 heeft de Falcon de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Robotics, Automaton en Automation Design. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die zowel praktisch als innovatief zijn en voldoen aan professionele en industriële eisen.

Met de Falcon hebben we nu een effectieve oplossing voor het inspecteren en bestrijden van ongedierte in valse plafonds. Deze robot biedt een betere leefomgeving en draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van gebouwen. De Falcon is een voorbeeld van hoe technologie kan worden ingezet om onze leefomgeving te verbeteren en problemen aan te pakken die anders moeilijk op te lossen zouden zijn.

Image Credits: Image #1 - Creator Manojkumar Devarassu, Falcon Perspective View, 2021 Image #2 - Creator Manojkumar Devarassu, Falcon Side View, 2021 Image #3 - Creator Manojkumar Devarassu, Falcon Lights, 2021 Image #4 - Creator Manojkumar Devarassu, Falcon Packaging, 2021 Image #5 - Creator Manojkumar Devarassu, Falcon in False Ceiling, 2021


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ROAR Lab
Afbeeldingscredits: Image #1 - Creator Manojkumar Devarassu, Falcon Perspective View, 2021 Image #2 - Creator Manojkumar Devarassu, Falcon Side View, 2021 Image #3 - Creator Manojkumar Devarassu, Falcon Lights, 2021 Image #4 - Creator Manojkumar Devarassu, Falcon Packaging, 2021 Image #5 - Creator Manojkumar Devarassu, Falcon in False Ceiling, 2021
Projectteamleden: MOHAN RAJESH ELARA, MANOJKUMAR DEVARASSU, VENKATRAMANA SOUNDARARAJAN SHREENHITHY, RAIHAN ENJIKALAYIL ABDULKADER, RAVICHANDRAN VIGNESH, THEJUS PATHMAKUMAR, BALASANKARAN KAVIARASU RAVIVARMAN DEVARASSU, SELVAKUMARAN
Projectnaam: Falcon
Projectklant: ROAR Lab


Falcon IMG #2
Falcon IMG #3
Falcon IMG #4
Falcon IMG #5
Falcon IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp