Nemoo: Fysiek Geheugencapturesysteem voor Baby's

Ontworpen door Yan Yan

Inleiding

Nemoo is een fysiek geheugencapturesysteem dat speciaal is ontworpen om te vechten tegen infantiele amnesie. Het helpt bij het volgen van het geheugen van een baby vanuit zijn perspectief gedurende de eerste drie jaar van zijn leven. Met behulp van virtual reality-brillen kunnen belangrijke momenten in de groei van de baby worden herbeleefd. Het systeem bestaat uit een draagbaar apparaat voor baby's, een app en VR-brillen.

De naam Nemoo is geïnspireerd op de film Finding Dory. Dory lijdt aan geheugenverlies elke 10 seconden. Met hulp van haar vriend Nemo vindt Dory haar verloren herinneringen terug en begint ze aan een episch avontuur om haar ouders te vinden. Nemoo helpt gebruikers om hun vroege herinneringen op te halen. De verpakking lijkt op een dagboek. Nemoo gebruikt de verpakking om op te laden en op te slaan, wat langdurig gekoesterd kan worden in de boekenkast.

De unieke eigenschappen van Nemoo maken het onderscheidend van andere ontwerpen. Het systeem legt de herinneringen van een baby vast vanuit zijn perspectief, waardoor een waardevolle verzameling van belangrijke momenten ontstaat. Door gebruik te maken van VR-brillen kunnen ouders deze momenten opnieuw beleven en een diepere band met hun kind opbouwen.

De interactie met Nemoo is eenvoudig. Het apparaat wordt eenvoudig aan de hoed van de baby bevestigd en begint automatisch met het opnemen van herinneringen wanneer ouders een specifiek woord uitspreken. Via de Bluetooth-verbinding kan de NEMOO mobiele app de instellingen en opslag op afstand beheren. Met de NEMOO-app worden de beelden van het kind overgezet naar de telefoon van de ouder en automatisch omgezet in een gedenkwaardig VR-verhaal. Het is ook mogelijk om meer dan twee Nemoo-apparaten tegelijkertijd te verbinden.

Dit project begon en eindigde in San Francisco in 4 maanden tijd. Het onderzoek achter dit ontwerp richtte zich op infantiele amnesie, de onmogelijkheid voor volwassenen om episodische herinneringen op te halen van vóór de leeftijd van 3 jaar.

Er waren verschillende uitdagingen bij het ontwerpen van Nemoo. Ten eerste was het belangrijk om het te onderscheiden van reguliere babyfoons. Daarom hebben we geprobeerd om vanuit het perspectief van de baby te denken en een meer meeslepende ervaring te bieden door middel van een VR-conversiefunctie. Ten tweede was het moeilijk om een functioneel model te maken, omdat het lastig was om een klein model te gieten met geavanceerde elektronische componenten. Ten slotte was het vinden van een geschikt materiaal om het model te gieten een uitdaging. Het moest een materiaal zijn dat veilig was voor baby's, zacht genoeg om aangeraakt te worden en stevig genoeg om aan kleding vast te houden.

Nemoo is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Baby, Kids en Children's Products Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gewaardeerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Nemoo wil een verbinding tot stand brengen tussen jeugdherinneringen en het toekomstige zelf, om gebruikers te helpen zichzelf beter te leren kennen en de verloren kindertijd op te halen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yan Yan
Afbeeldingscredits: Yan Yan
Projectteamleden: Siyu Zhang, Xiaodong Ma
Projectnaam: Nemoo
Projectklant: Yan Yan


Nemoo IMG #2
Nemoo IMG #3
Nemoo IMG #4
Nemoo IMG #5
Nemoo IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp