Anonymousociety: Een Sociaal Kritisch Ontwerp

Een project van Yan Yan

Inleiding

Anonymousociety is een sociaal kritisch ontwerp dat is ontstaan uit persoonlijke ervaringen van Yan Yan. Het project stelt vragen als: Wie ben ik echt? Word ik gevormd door de blik van anderen, of vorm ik mezelf? In een wereld die overmatig blootgesteld is aan sociale media, reality-tv-shows en YouTube, worden mensen gedwongen zichzelf bloot te geven, of ze nu in het openbaar of privé zijn.

Anonymousociety is een niet-bestaande geheime organisatie die Yan Yan heeft gecreëerd. Het doel van Anonymousociety is om een veilige plek te creëren waar mensen kunnen ontsnappen aan de schijnwerpers, aan de aandacht kunnen ontsnappen en zichzelf kunnen zijn. Yan Yan heeft voor dit project gebruik gemaakt van een mockumentary-perspectief om het bestaan van Anonymousociety vast te leggen. Het project omvat onder andere een door fans gemaakte website, een tijdschrift, een set instructies en flyers.

Deze unieke eigenschappen maken Anonymousociety een sociaal kritisch ontwerp dat de impact van sociale surveillance en de prestatie-identiteit onderzoekt. Het project is zowel online als offline te ervaren, met de inhoud die zowel op de website te vinden is als in de vorm van posters en een boek.

Anonymousociety is ontwikkeld in San Francisco en heeft zes maanden in beslag genomen om te voltooien. Het universum van Anonymousociety blijft echter groeien.

De belangrijkste uitdaging voor Yan Yan bij dit project was het ontwikkelen van haar creatieve denkmethodologie. Na ongeveer een half jaar van leren en experimenteren heeft ze zichzelf beter leren kennen en een manier van denken en creëren gevonden.

Anonymousociety is bekroond met de Iron A' Design Award in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Het draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

Ervaar Anonymousociety door het tijdschrift te lezen, naar de posters te kijken of de website te verkennen. Laat je meevoeren in de wereld van Anonymousociety en reflecteer op de impact van sociale media en de druk om jezelf constant te laten zien.

Ontdek Anonymousociety en laat je inspireren om je eigen identiteit te omarmen en jezelf te bevrijden van de verwachtingen van anderen.

Bezoek de officiële website van Anonymousociety voor meer informatie en om deel te nemen aan het gesprek.

Website: [website link]

Instagram: [Instagram link]

Facebook: [Facebook link]

Twitter: [Twitter link]


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yan Yan
Afbeeldingscredits: Yan Yan
Projectteamleden: Yan Yan
Projectnaam: Anonymousociety
Projectklant: Yan Yan


Anonymousociety IMG #2
Anonymousociety IMG #3
Anonymousociety IMG #4
Anonymousociety IMG #5
Anonymousociety IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp