SOLIT: Een Semi-gepersonaliseerd Inclusief Modemerk

Ontwerper: Misaki Tanaka

Inleiding

Het Japanse modemerk SOLIT is een semi-gepersonaliseerd inclusief modemerk dat zich richt op het bieden van kledingopties voor mensen van alle lichaamstypes, ongeacht hun beperkingen of seksuele geaardheid. Het merk heeft als doel een inclusieve samenleving te creëren waarin iedereen wordt geaccepteerd en waarin geen verspilling plaatsvindt. Met meer dan 1600 patronen om uit te kiezen, biedt SOLIT klanten de mogelijkheid om kleding op maat te laten maken tegen betaalbare prijzen.

Body

Het unieke aan SOLIT is dat het merk mensen met verschillende beperkingen en seksuele minderheden betrekt bij het ontwikkelingsproces, vanaf het allereerste begin. Door de stemmen van klanten en professionals op het gebied van medische zorg en welzijn te laten horen, zorgt SOLIT ervoor dat de kleding perfect aansluit op de individuele behoeften en levensstijl van de klant.

De kleding van SOLIT wordt pas op maat gemaakt nadat er een bestelling is geplaatst. Hierdoor wordt er alleen geproduceerd wat nodig is, waardoor verspilling wordt voorkomen. Het merk streeft naar een "allesomvattende" samenleving waarin niemand of niets wordt achtergelaten, inclusief de natuur, dieren en het wereldwijde milieu.

Conclusie

SOLIT is een vooruitstrevend modemerk dat zich inzet voor inclusiviteit en duurzaamheid. Door mensen met verschillende beperkingen en seksuele minderheden te betrekken bij het ontwikkelingsproces, zorgt het merk ervoor dat iedereen toegang heeft tot kleding die perfect past bij hun individuele behoeften. Met meer dan 1600 patronen om uit te kiezen, biedt SOLIT een breed scala aan opties voor klanten van alle lichaamstypes. Het merk heeft terecht de Bronze A' Design Award gewonnen voor zijn innovatieve en inclusieve ontwerpen.

Afbeeldingscredits:

Afbeelding 1: Fotograaf Kiruke Watanabe, Key Visual1 2020.

Afbeelding 2: Fotograaf Koji Yamanaka, Masaki-san 2020.

Afbeelding 3: Fotograaf Dai Hashimoto, SOLIT Broad Shirts 2020.

Afbeelding 4: Fotograaf Takahide Wakabayashi, Dawn Jacket 2020.

Afbeelding 5: Fotograaf Kiruke Watanabe, Key Visual2 2020.

Dit artikel is gebaseerd op het winnende ontwerp van de Bronze A' Design Award in de categorie Sociaal Ontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. SOLIT is een ware pionier op het gebied van inclusieve mode en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: MISAKI TANAKA
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Kiruke Watanabe, Key Visual1 2020. Image #2: Photographer Koji Yamanaka, Masaki-san 2020. Image #3: Photographer Dai Hashimoto, SOLIT Broad Shirts 2020. Image #4: Photographer Takahide Wakabayashi, Dawn Jacket 2020. Image #5: Photographer Kiruke Watanabe, Key Visual2 2020.
Projectteamleden: Misaki TANAKA ITSUO MIHARA YUKIKO ITO Tomoko IKENOUE
Projectnaam: Solit
Projectklant: MISAKI TANAKA


Solit IMG #2
Solit IMG #3
Solit IMG #4
Solit IMG #5
Solit IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp