Pandaid: Een Website voor Infectieziekten

Eisuke Tachikawa

Inleiding

Pandaid is een website die gewijd is aan het beschermen van levens tijdens pandemieën. Het wordt mede samengesteld door vrijwilligers, waaronder artsen en redacteuren. De nadruk ligt op het verstrekken van wetenschappelijke feiten op een begrijpelijke en toepasbare manier. Als onderdeel van het project zijn er ook andere ontwikkelingen, zoals een spatmasker om spatten te voorkomen, humoristische bewegwijzering om sociale afstand te waarborgen en posters om het belang ervan te communiceren.

Ontwerper Eisuke Tachikawa heeft Pandaid ontwikkeld om het beste van onze creativiteit en ontwerpwijsheden te benutten om de pijn in onze wereld te helen en de moeilijkheden te overwinnen. Het wordt mede samengesteld door vrijwilligers, waaronder artsen, redacteuren en meer. Meer dan 100 vrijwilligers zijn betrokken bij dit project, elk met hun eigen expertise. Pandaid is momenteel beschikbaar in zes talen, en er zullen er nog meer volgen. Bovendien blijven de leden van Pandaid onze eigen infographics en posters maken om intuïtieve inhoud te leveren die het publiek gemakkelijk kan begrijpen.

Pandaid is een unieke website die zich richt op het beschermen van levens tijdens pandemieën. Het wordt mede samengesteld door vrijwilligers, waaronder artsen, redacteuren en meer. De nadruk ligt op het verstrekken van wetenschappelijke feiten op een begrijpelijke en toepasbare manier. Als onderdeel van het project zijn er ook andere ontwikkelingen, zoals een spatmasker om spatten te voorkomen, humoristische bewegwijzering om sociale afstand te waarborgen en posters om het belang ervan te communiceren.

Als onderdeel van dit project is er een spatmasker ontwikkeld dat gemakkelijk kan worden gemaakt van een A4-formaat transparant bestand en niet meer dan 30 seconden in beslag neemt om te voltooien. Het sjabloon, dat geen speciale apparatuur vereist, is gratis online beschikbaar samen met een tutorialvideo en is al door meer dan een miljoen mensen bekeken op sociale media. Iedereen kan er gemakkelijk een maken en hopelijk individueel bijdragen aan het verlichten van het tekort aan medische beschermingsmiddelen. Deze beweging beperkt zich niet tot Japan, en veel medische instellingen over de hele wereld hebben hun waardering uitgesproken voor donaties van spatmaskers.

Het ontwerpteam van Pandaid bestaat uit verschillende entiteiten die hebben bijgedragen aan dit project. De art direction is verzorgd door NOSIGNER, onder leiding van Eisuke Tachikawa. Het grafisch ontwerp is verzorgd door NOSIGNER, Eisuke Tachikawa en Nozomi Aoyama, evenals de vrijwilligers van Pandaid. Het productontwerp is verzorgd door NOSIGNER, Eisuke Tachikawa en Niyen Lee. Het front-end ontwerp is verzorgd door NOSIGNER, Naoki Hijikata, en de vrijwilligers van Pandaid hebben bijgedragen aan de illustraties, inhoud, onderzoek en vertaling. Het public relations-team bestaat ook uit vrijwilligers van Pandaid.

Pandaid heeft erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Sociaal Ontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise en innovatie. Pandaid wordt bewonderd om zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden. Het ontwerp straalt een opmerkelijk niveau van excellentie uit en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Pandaid is een inspirerend project dat laat zien hoe design en creativiteit kunnen worden ingezet om de wereldwijde uitdagingen van pandemieën aan te pakken. Het biedt niet alleen waardevolle informatie en middelen, maar ook praktische oplossingen zoals het spatmasker. Door samen te werken met vrijwilligers en experts uit verschillende vakgebieden, heeft Pandaid een platform gecreëerd dat mensen in staat stelt om op een toegankelijke en effectieve manier met pandemieën om te gaan. Het is een voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan het welzijn van de samenleving en het beschermen van levens.

Met zijn unieke benadering en focus op wetenschappelijke feiten, heeft Pandaid een waardevolle bron van informatie en ondersteuning gecreëerd voor mensen over de hele wereld. Het is een inspirerend voorbeeld van hoe design en technologie kunnen worden ingezet om de samenleving te helpen en de wereld een betere plek te maken.

Als je meer wilt weten over Pandaid en hoe je kunt bijdragen aan dit belangrijke project, bezoek dan hun website en word lid van de groeiende gemeenschap van vrijwilligers die zich inzetten voor het beschermen van levens tijdens pandemieën.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Eisuke Tachikawa
Afbeeldingscredits: Eisuke Tachikawa
Projectteamleden: Art Direction: NOSIGNER (Eisuke Tachikawa) Graphic Design: NOSIGNER (Eisuke Tachikawa, Nozomi Aoyama), PANDAID Volunteers Product Design: NOSIGNER (Eisuke Tachikawa, Niyen Lee) Front End Design: NOSIGNER (Naoki Hijikata), PANDAID Volunteers Illustration: NOSIGNER (Ryota Mizusako), Kacho, PANDAID Volunteers Content: PANDAID Volunteers Research: PANDAID Volunteers Translation: PANDAID Volunteers Public Relations: PANDAID Volunteers
Projectnaam: Pandaid
Projectklant: Eisuke Tachikawa


Pandaid IMG #2
Pandaid IMG #3
Pandaid IMG #4
Pandaid IMG #5
Pandaid IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp