Subway Pass: Een Innovatieve Oplossing voor Gemakkelijke Toegang tot de Metro

Een slimme en comfortabele manier om de metro in te gaan

De metro is een essentieel vervoermiddel voor veel mensen, maar het kan een uitdaging zijn voor mensen met een beperking of ouderen om de metrokaartjespoortjes te passeren. Gelukkig heeft een team van ontwerpers een innovatieve oplossing bedacht om dit probleem aan te pakken: de Subway Pass.

De Subway Pass is een systeem dat mensen met een beperking in staat stelt om de metrokaartjespoortjes te passeren zonder een kaartje te hoeven scannen. In plaats daarvan kunnen ze eenvoudigweg een klein apparaatje bij zich dragen dat automatisch de geblokkeerde deur opent wanneer ze door het poortje gaan.

Het systeem werkt door middel van een sleutelhanger met een ingebouwde signaalmodule. Wanneer iemand met de sleutelhanger door het poortje gaat, herkent een systeemmodule het signaal en opent het de poort automatisch. Dit proces verloopt soepel en zonder storingen, vergelijkbaar met de manier waarop een autosleutel werkt.

Op dit moment wordt het Subway Pass-systeem geïmplementeerd in de metro van de stad Daejeon, Zuid-Korea. Het is in eerste instantie bedoeld voor mensen met een beperking, maar er zijn plannen om het in de toekomst uit te breiden zodat het door het grote publiek kan worden gebruikt.

Een van de sterke punten van de Subway Pass is dat het bestaande kaartjespoortjes eenvoudig kunnen worden geüpgraded naar slimme poortjes met behulp van modules die aan het systeem kunnen worden toegevoegd. Dit maakt het implementatieproces snel en kostenefficiënt.

Het ontwerpteam, bestaande uit Junsoo Choi, Sungmin Kim en Ara Shin van IDW, heeft nauw samengewerkt met Garin System om dit innovatieve systeem te ontwikkelen. De Subway Pass is het resultaat van een combinatie van geavanceerde technologie en doordacht ontwerp.

De afmetingen van de Subway Pass zijn als volgt: - Sleutelhanger: 37*62.6*12mm - Systeemmodule voorkant: 173*167.2*41.3mm - Systeemmodule achterkant: 173*167.32*42.5mm

Het Subway Pass-systeem is niet alleen een technologisch hoogstandje, maar ook een voorbeeld van sociaal ontwerp. Het verbetert de toegankelijkheid van de metro voor mensen met een beperking en vergroot hun mobiliteit en onafhankelijkheid.

De Subway Pass heeft al erkenning gekregen voor zijn innovatie en uitmuntendheid. In 2023 werd het bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Sociaal Ontwerp. Deze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in technische kenmerken en artistiek vakmanschap, en die positieve gevoelens van bewondering en verwondering oproepen.

Met de Subway Pass wordt het reizen met de metro een stuk gemakkelijker en comfortabeler voor mensen met een beperking. Dit innovatieve systeem is een voorbeeld van hoe technologie en ontwerp kunnen samenkomen om de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren en inclusiviteit te bevorderen.

Afbeeldingen met dank aan Garin Co. Ltd. (Client) en Infinite Design Works (Design Agency).

Intellectueel eigendomsbericht: 30-2022-0043900 / Slimme draadloze pas voor metro / Garin System 30-2022-0043899 / Slimme pasmodule voor metro / Garin System


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Junsoo Choi
Afbeeldingscredits: Copyright @ Garin Co. Ltd. (Client) Designed by Infinite Design Works. (Design Agency)
Projectteamleden: Junsoo Choi, Sungmin Kim, Ara Shin
Projectnaam: Jinaga
Projectklant: Junsoo Choi


Jinaga IMG #2
Jinaga IMG #3
Jinaga IMG #4
Jinaga IMG #5
Jinaga IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp