Sight Difference: Inclusieve Speeltoestellen voor Gemeenschappen

Ontwerpteam: YiJhen, SinYi, YiWen en KeiMing

Inleiding

Inclusieve speeltoestellen zijn essentieel voor het creëren van gemeenschappen waarin mensen van alle leeftijden en capaciteiten kunnen deelnemen aan spel en plezier. Het ontwerpteam van YiJhen, SinYi, YiWen en KeiMing heeft een reeks unieke speeltoestellen ontwikkeld genaamd "Sight Difference", die gericht zijn op het bevorderen van interactie tussen grootouders en kleinkinderen in gemeenschappelijke speeltuinen. Deze speeltoestellen bieden niet alleen een veilige en leuke omgeving voor kinderen, maar moedigen ook ouderen aan om deel te nemen aan fysieke activiteit en sociale interactie.

De inspiratie voor het ontwerp van "Sight Difference" kwam voort uit de observatie van de ontwerpers van de traditionele speeltuinen, die vaak alleen geschikt waren voor jonge kinderen of voorzieningen boden voor ouderen. Het ontwerpteam wilde een inclusieve speelomgeving creëren waarin grootouders en kleinkinderen samen kunnen spelen en plezier kunnen hebben. Ze geloven dat deze intergenerationele interactie de banden tussen familieleden versterkt en bijdraagt aan de duurzame ontwikkeling van inclusieve gemeenschappen.

Wat "Sight Difference" uniek maakt, is de combinatie van speeltoestellen met leefruimte. Elk speeltoestel is ontworpen om interactie en plezier te bevorderen tussen grootouders en kleinkinderen. De speeltoestellen zijn zo ontworpen dat ze actieve kinderen aantrekken en hun oudere familieleden uitnodigen om met hen mee te spelen. Dit bevordert niet alleen de lichamelijke activiteit van ouderen, maar ook de dagelijkse interactie en gesprekken tussen kinderen en grootouders.

De speeltoestellen in de "Sight Difference" serie hebben elk hun eigen unieke kenmerken en functies. "Niu Niu Chu" is een draaiend speeltoestel dat de taille-oefening van de ouder ondersteunt, terwijl het kind de glijbaan volgt. "Ciao Ciao Chu" is een mini-wipwap die de oudere traint om te hurken en te liggen, terwijl de hoogteverschillen worden gecreëerd door middel van een hefboom en dubbele veren. "Yao Yao Chu" is een schommelend speeltoestel waarbij de ouder van links naar rechts beweegt om de taille en schouders te oefenen, terwijl het kind aan de andere kant wordt gewiegd.

De "Sight Difference" speeltoestellen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en voldoen aan alle veiligheidsnormen. Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de constructie en veiligheid van speeltoestellen, evenals naar de behoeften van ouders en kinderen. Dit heeft geresulteerd in een reeks speeltoestellen die een ruime, veilige, interactieve, interessante en comfortabele omgeving bieden voor kinderen en ouderen om samen plezier te hebben.

De "Sight Difference" speeltoestellen zijn ontwikkeld door een team van getalenteerde ontwerpers van de Tainan University of Technology in Taiwan. Het project begon in augustus 2020 en werd voltooid in februari 2021. De speeltoestellen werden voor het eerst gepresenteerd in maart en zullen te zien zijn op de Young Designers' Exhibition in het World Trade Center in mei 2021.

De "Sight Difference" speeltoestellen hebben al erkenning gekregen voor hun uitstekende ontwerp. Ze werden bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Social Design in 2021. Deze prijs erkent ontwerpen die goed ontworpen, praktisch en innovatief zijn, en voldoen aan professionele en industriële eisen. De "Sight Difference" speeltoestellen worden geprezen om hun integratie van beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Met de "Sight Difference" speeltoestellen kunnen gemeenschappen inclusieve speelomgevingen creëren waarin grootouders en kleinkinderen samen kunnen spelen en plezier kunnen hebben. Deze unieke speeltoestellen bevorderen de interactie tussen generaties, stimuleren lichamelijke activiteit en dragen bij aan de ontwikkeling van duurzame gemeenschappen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ChungSheng Chen
Afbeeldingscredits: Photo Credit/ YiJen Lin keiming Su Yiwen Su Sinyi Chen
Projectteamleden: Instructor:ChungSheng Chen Designer:keiming Su Designer:Yiwen Su Designer:Sinyi Chen Designer:YiJen Lin Tainan University of Technology/Product Design Dept.
Projectnaam: Sight Difference
Projectklant: ChungSheng Chen


Sight Difference IMG #2
Sight Difference IMG #3
Sight Difference IMG #4
Sight Difference IMG #5
Sight Difference IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp