"Burning Life": Een Pleidooi voor Milieubewustzijn door Yusheng Wang

De Kracht van Beeldtaal in de Strijd tegen Klimaatverandering

Yusheng Wang, een vooruitstrevende ontwerper, gebruikt de kracht van beeldtaal om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Zijn publiciteitsposter "Burning Life" is een krachtige oproep tot actie voor milieubescherming.

De inspiratie voor "Burning Life" komt voort uit de dringende behoefte om het bewustzijn over de klimaatcrisis te vergroten. Wang wilde de relatie tussen mensen en hun omgeving benadrukken en mensen aansporen om aandacht te besteden aan milieukwesties. Het resultaat is een serie posters die de kwetsbaarheid van dieren in een opwarmende wereld uitbeelden.

Wat "Burning Life" uniek maakt, is de sterke visuele metafoor die Wang gebruikt om de urgentie van de klimaatcrisis over te brengen. De leefruimte van poolberen, pinguïns en andere dieren wordt voorgesteld als brandend papier dat in een oogwenk tot as wordt. Deze beelden zijn bedoeld om het publiek te laten nadenken over de gevolgen van klimaatverandering en het belang van milieubescherming.

De posters zijn gemaakt met behulp van zelfgemaakte asmaterialen en vervolgens afgewerkt met Photoshop. Ze zijn gedrukt met behulp van hoogwaardige print- en productietechnologieën, wat resulteert in prachtige illustratiedetails. De technische specificaties van de posters zijn indrukwekkend: een papierformaat van 800mm (H) x 800mm (W), en een gegevensgrootte van 1800mm (H) x 800mm (W), 300dpi, cmyk.

De uitdaging voor Wang was om de brandende papieren stad te creëren die de hoofdgrafiek vormt. Dit vereiste een zorgvuldige balans tussen het gebruik van asmaterialen en digitale bewerking om een krachtig en overtuigend beeld te creëren.

"Burning Life" heeft erkenning gekregen voor zijn innovatieve benadering van milieubewustzijn. Het ontwerp won de Iron A' Social Design Award in 2023, een prestigieuze prijs die wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

Yusheng Wang's "Burning Life" is een krachtig voorbeeld van hoe design kan worden ingezet om belangrijke sociale kwesties aan te kaarten. Het is een oproep tot actie voor milieubescherming, verpakt in een visueel verbluffende posterreeks.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: YUSHENG WANG
Afbeeldingscredits: YUSHENG WANG
Projectteamleden: YUSHENG WANG
Projectnaam: Burning Life
Projectklant: YUSHENG WANG


Burning Life IMG #2
Burning Life IMG #3
Burning Life IMG #4
Burning Life IMG #5
Burning Life IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp