Innovatieve Schoudertas Verandert de Manier Waarop Ouders Reizen

Hugoo: Een Stijlvolle Schoudertas met Geïntegreerde Heupzitting

De strijd van ouders met bagage tijdens uitjes met kinderen heeft geleid tot de creatie van Hugoo, een schoudertas die meer is dan het oog ontmoet.

Yasuhiro Yamamoto en zijn team, bestaande uit ervaren ouders, identificeerden een veelvoorkomend probleem: de noodzaak om een veelheid aan spullen mee te nemen wanneer ze eropuit trekken met hun kinderen. De bestaande draagoplossingen voldeden niet; slingtassen boden onvoldoende ruimte en heuptassen pasten niet bij hun kledingstijl. Dit inzicht leidde tot de ontwikkeling van Hugoo, een schoudertas met een geïntegreerde heupzitting die zowel functioneel als modieus is.

Hugoo onderscheidt zich door zijn ogenschijnlijke eenvoud. Het lijkt op een gewone schoudertas, maar elk detail is met zorg ontworpen voor ouders onderweg. De tas is voorzien van een 5 cm lange koord, waardoor deze gemakkelijk toegankelijk is, zelfs met volle handen. De binnenkant is uitgevoerd in geel stof, wat het vinden van items vergemakkelijkt. Daarnaast is er een speciaal vak voor vochtige doekjes, wat de functionaliteit verhoogt. Wanneer de heupzitting niet in gebruik is, transformeert Hugoo moeiteloos terug naar een reguliere schoudertas, waardoor het een langdurige investering is.

Veiligheid en duurzaamheid staan voorop bij het ontwerp van Hugoo, aangezien het kinderen draagt. Het gebruik van CORDURA-stof, bekend om zijn robuustheid, verzekert dat de tas tot zeven keer sterker is dan gewoon nylon. Elke tas wordt met de hand vervaardigd door vakmensen, wat de kwaliteit en betrouwbaarheid ten goede komt.

De technische specificaties van Hugoo zijn indrukwekkend: met een breedte van ongeveer 285mm, een hoogte van 165mm en een diepte van 105mm, is de tas compact maar ruim. Het ontwerpteam, bestaande uit Yasuhiro Yamamoto, Kaoru Masedo en Hiroki Hatakeyama, heeft nauw samengewerkt om een product te creëren dat zowel stijlvol als praktisch is.

Het ontwerp van Hugoo is het resultaat van uitgebreid onderzoek onder meer dan 1.500 ouders over hun behoeften tijdens uitstapjes. Dit heeft geleid tot een ontwerp met vier verschillende vakken, zodat alles wat nodig is, in één tas past. De grootste uitdaging was het creëren van een schoudertas met een stabiele en comfortabele heupzitting, een uitdaging die na meer dan een jaar van proefproducties overwonnen werd.

De lancering van Hugoo in Japan in 2023 was een mijlpaal, en het ontwerp heeft niet alleen het dagelijks leven van ouders veranderd, maar ook erkenning gekregen met een Bronzen A' Design Award in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die blijk geven van uitmuntendheid en creativiteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Hugoo is meer dan een tas; het is een innovatie die de manier waarop ouders reizen herdefinieert en de wereld een beetje beter maakt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: yasuhiro yamamoto
Afbeeldingscredits: yasuhiro yamamoto
Projectteamleden: producer:yasuhiro yamamoto designer:kaoru masedo marketing:hiroki hatakeyama
Projectnaam: Hugoo
Projectklant: GRIT Inc


Hugoo IMG #2
Hugoo IMG #3
Hugoo IMG #4
Hugoo IMG #5
Hugoo IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp