Revolutionaire Alov Wierookhouder Wint Brons

Arman Khadangans Innovatie Verrijkt Aromatherapie

De Alov wierookhouder, een creatie van Arman Khadangan, heeft de prestigieuze A' Design Award in de wacht gesleept en belooft een revolutie in de wereld van aromatherapie.

Geïnspireerd door de natuur en architectonische pracht, is de Alov wierookhouder niet zomaar een gebruiksvoorwerp. Het is een kunststuk dat functionaliteit en esthetiek op een hoger niveau tilt. De door Arman Khadangan ontworpen houder, bekroond met een bronzen A' Design Award, is een toonbeeld van innovatie en designexcellentie.

De Alov onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen. Dit 3D-geprinte object combineert een complex ontwerp, geïnspireerd door zowel de natuur als door de architectuur, met veiligheidskenmerken zoals een roosterstructuur die de rook afkoelt en verspreidt. Het metallic patroon versterkt de zintuiglijke ervaring door de rook door geoptimaliseerde paden te leiden. Het is een harmonieuze samensmelting van esthetische verfijning, bruikbaarheid en vernieuwing.

De realisatie van de Alov wierookhouder is een huwelijk tussen traditioneel vakmanschap en geavanceerde technologie. De complexe roosterontwerpen, zorgvuldig vervaardigd met CAD-software zoals Rhino en nTopology, optimaliseren de verspreiding van wierookdampen. Elk segment van het rooster is strategisch ontworpen om de opstijgende rook te temperen, waardoor deze langzamer stijgt en breder verspreidt. Metaal 3D-printen zorgt voor een nauwkeurige replicatie van deze complexe roosterstructuren, wat zowel de esthetiek als de functionaliteit ten goede komt.

De technische specificaties van de Alov wierookhouder zijn indrukwekkend. Met een diameter van 66mm en een hoogte van 200mm, beschikt het over een ingenieus roosterwerk met openingen variërend van 0,5 tot 4mm om de rook optimaal te verspreiden. Het onderdeel dat de wierookstok vasthoudt, heeft een diameter van 10mm en een hoogte van 14mm, met een gat in het midden van 2,5mm. Bovendien is de branding van Alov subtiel gegraveerd aan de onderkant. Het materiaal is bestand tegen hoge temperaturen en de modulaire samenstelling zorgt ervoor dat alle componenten veilig in elkaar klikken.

De interactie met de Alov wierookhouder is eenvoudig, maar fascinerend. De houder wordt op een vlak oppervlak geplaatst, waarna de wierook in het holle bovenste deel wordt gestoken en aangestoken. Terwijl de rook door de roosterstructuur stijgt, wordt deze afgekoeld en verspreidt zich in een betoverend radiaal patroon. De stabiliserende basis en het vergrendelingsmechanisme zorgen ervoor dat de structuur veilig rechtop blijft staan, zelfs als deze per ongeluk wordt verstoord, waardoor morsen en mogelijke brandgevaren worden voorkomen.

Het project, dat in september 2023 begon en in februari 2024 in Ankara, Turkije, werd voltooid, is het resultaat van uitgebreid onderzoek en ontwerpinnovatie. De ontwerper heeft een nieuw pad geëffend in de wereld van wierookaccessoires, waarbij veiligheid, functionaliteit en esthetiek worden gecombineerd tot een product dat de manier waarop we wierook ervaren, verandert.

De intellectuele eigendomsrechten van de Alov wierookhouder zijn beschermd door een designpatent aangevraagd bij het Turkse Octrooibureau onder aanvraagnummer 2024/001340. Deze erkenning onderstreept het unieke karakter en de innovatieve kracht van Khadangans ontwerp.

Met de toekenning van de bronzen A' Design Award is de Alov wierookhouder niet alleen een bewijs van Arman Khadangans creatieve genie, maar ook een belichaming van de verfijning en innovatie die de hedendaagse lifestyle verrijkt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Arman Khadangan
Afbeeldingscredits: Arman Khadangan, 2024
Projectteamleden: Arman Khadangan
Projectnaam: Alov
Projectklant: Arman Khadangan


Alov IMG #2
Alov IMG #3
Alov IMG #4
Alov IMG #5
Alov IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp