Utospace: Een Unieke Set van Roestvrijstalen Kaarsenhouders

Een Harmonieuze Samensmelting van Oost en West

De ontwerpgedachte achter Utospace is geïnspireerd op het ideale land Utopia en de Aziatische filosofie, de Analecten van Confucius Zilu. Beide vertegenwoordigen een vorm van spiritualisme, harmonieuze integratie en grote eenheid. Alle onderdelen kunnen worden samengevoegd of afzonderlijk worden gebruikt en brengen de betekenis van Harmonie in Diversiteit naar voren. Verschillende filosofieën uit het Oosten en het Westen komen voort uit verschillende bronnen maar hebben vergelijkbare betekenissen. Door middel van het uiterlijk en de functie van het product combineren we de betekenissen van de twee filosofieën en presenteren we ze in één ontwerp.

Utospace is een functionele set van roestvrijstalen vazen of kaarsenhouders gemaakt van SUS316 (SS 18/10). Het kan worden gebruikt als vaas of houder voor kaarsen of kaarsenstokken. Er zijn 3 kaarsenhouderhouders die afneembaar zijn en afzonderlijk kunnen worden gebruikt. De basis kan ook dienen als dienblad voor apart gebruik.

Voor de productie van Utospace wordt roestvrij staal SUS316 gebruikt. Naast traditionele metaalbewerkingstechnieken zoals persen en stempelen, wordt CNC-metaalspinning gebruikt om de drie kaarsenhouderhouders te maken.

Deze set is gemaakt van roestvrij staal van klasse SUS316 (SS18/10). Voor de metaalbewerking worden persen, stempelen en CNC-metaalspinning gebruikt om de set vorm te geven. Afmetingen: Diameter 250 x Hoogte 115 mm.

Utospace kan worden gebruikt als tafelgerei en woondecoraties die zijn ontworpen om zowel esthetisch uniek als zeer functioneel te zijn.

Het project begon in november 2022 in Hong Kong en werd in februari 2023 in China voltooid.

De verkenning van verschillende metaalbewerkingstechnieken en malontwerpen was cruciaal voor het succes van de productie van dit project.

De creativiteit van Utospace gaat verder dan de productiemogelijkheden. De drie kaarsenhouders voor kaarsenstokken zijn gemaakt door CNC-metaalspinning en zijn speciaal ontworpen om in het middenplateau te worden gemonteerd, zodat alle onderdelen kunnen worden samengevoegd of afzonderlijk kunnen worden gebruikt.

Utospace is een functionele set van roestvrijstalen plantenbakken en kaarsenhouders gemaakt van SUS316 (SS 18/10). Het kan worden gebruikt als plantenbak of houder voor kaarsen of kaarsenstokken. Er zijn 3 kaarsenhouderhouders die afneembaar zijn en afzonderlijk kunnen worden gebruikt. De basis kan ook dienen als dienblad voor apart gebruik. De ontwerpgedachte achter Utospace is geïnspireerd op het ideale land Utopia en de Aziatische filosofie, de Analecten van Confucius Zilu. Beide vertegenwoordigen een vorm van spiritualisme, harmonieuze integratie en grote eenheid.

Afbeelding credits: Irene Yeung

Utospace werd bekroond met de Iron A' Design Award in 2023 in de categorie Decoratieve Artikelen en Huishoudelijke Artikelen. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gewaardeerd vanwege hun integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en voldoening en positieve gevoelens bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Oi Lin Irene Yeung
Afbeeldingscredits: Irene Yeung
Projectteamleden: Oi Lin Irene Yeung
Projectnaam: Utospace
Projectklant: Oi Lin Irene Yeung


Utospace IMG #2
Utospace IMG #3
Utospace IMG #4
Utospace IMG #5
Utospace IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp