428 Kaarsenhouder: Een Symfonie van Geometrische Overgangen

De Evolutie van Vorm: Van Vierkant naar Achtzijdig

De 428 kaarsenhouder, ontworpen door Zeynep en Konstantinos Paradeisopoulos, belichaamt een naadloze overgang van geometrische vormen en fungeert als een verfijnd decorstuk dat de grenzen van traditioneel design tart.

De 428 kaarsenhouder is niet zomaar een gebruiksvoorwerp; het is een toonbeeld van hoe design kan evolueren van een eenvoudige vierkante basis naar een complexe achthoekige vorm. Deze transitie is niet alleen een esthetisch genoegen voor het oog, maar benadrukt ook de rol van design als probleemoplosser. Het object is deel van de 'Transitions' collectie uit 2020, die zich richt op de transformatie van primitieve vormen naar gedetailleerde ontwerpen.

De unieke eigenschappen van de 428 kaarsenhouder liggen in de manier waarop de vorm zich ontwikkelt. Beginnend met een vierkante basis, transformeert het stuk geleidelijk naar een pentagon, hexagon, heptagon en uiteindelijk naar de octagonale top. Dit proces creëert een spel van curven en lijnen die het object een dynamische uitstraling geven.

Wat betreft de realisatie, de 428 kaarsenhouder is ontworpen met behulp van 3D-modelleringssoftware, waarbij speciale aandacht is besteed aan de curven. Een toevoeging van een messing top beschermt de kaarsenhouder tegen de warmte van de kaars en is geïntegreerd tijdens het gietproces. De afmetingen van het object zijn 55 mm x 55 mm x 170 mm, perfect voor het ondersteunen van een lange kaars.

Het ontwerp van de kaarsenhouder biedt niet alleen ondersteuning voor een lange kaars, maar creëert ook een interessant contrast met de zachte randen van de kaars tegenover de geometrische curven van de houder. Dit stuk is in mei 2020 in productie genomen in Istanbul, Turkije, en werd een maand later op de markt gebracht.

De grootste uitdaging voor de ontwerpers was het subtiel verwerken van het thema 'Transities' in het ontwerp, zonder dat dit te opvallend zou worden. Het resultaat is een esthetisch aantrekkelijk object dat zowel als decoratief element als een miniatuur architectonisch stuk kan dienen. De 428 kaarsenhouder is een bewijs van het vermogen van design om zowel functioneel als kunstzinnig te zijn.

De 428 kaarsenhouder is bekroond met de IJzeren A' Design Award in de categorie Decoratieve Items en Huishoudelijke Design in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp is gerespecteerd voor het integreren van beste praktijken in de industrie en bekwame technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kazoo Design
Afbeeldingscredits: Zeynep Önder Paradeisopoulos Konstantinos Paradeisopoulos
Projectteamleden: Konstantinos Paradeisopoulos Zeynep Önder Paradeisopoulos
Projectnaam: 428
Projectklant: Kazoo Design


428 IMG #2
428 IMG #3
428 IMG #4
428 IMG #5
428 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp