Flora: Een Multifunctionele Vaas en Standbeeld

Een eerbetoon aan de metamorfose van planten

Ontwerper: Lorena Sauras

Flora is een uniek ontwerp dat de schoonheid van de natuur viert en tegelijkertijd een functioneel en esthetisch element toevoegt aan het interieur. Deze multifunctionele vaas en standbeeld is ontworpen door Lorena Sauras als een eerbetoon aan de metamorfose van planten.

Geïnspireerd door de evolutie van bloemen en fruit, heeft Sauras Flora ontworpen als een sculpturaal middelpunt dat de gebruiker helpt om in het moment te blijven en zich te concentreren op de natuurlijke elementen om ons heen. Het ontwerp bevordert een intieme relatie met de natuur in de huiselijke omgeving en verheft bloemen en fruit tot het niveau dat ze verdienen.

Flora is gemaakt van drie stukken doorschijnend wit albast, bestaande uit een centrale pilaar en twee ronde platen. Een glazen buisje dient als vaas voor water en bloemen. Het kan eenvoudig worden verwijderd om water te vervangen of toe te voegen en om schoon te maken. Om de verbindingen tussen de albasten stukken te stabiliseren en breuk en krassen tijdens de montage te voorkomen, wordt natuurkurk gebruikt.

Albast is een spiritueel materiaal dat helpt om het wezen te bevrijden en de ziel te zuiveren. Het is een materiaal vol positieve energie dat ons kan helpen focussen en verbinden met de eenvoudige geneugten van het leven. Flora is met de hand vervaardigd en afgewerkt door vakmensen in Spanje, met behulp van het puurste albast dat wordt gewonnen in de Ebro-vallei in Aragon, Spanje. Het ontwerp is aangevuld met een met de hand geblazen glazen buisje.

Flora is niet alleen een functioneel object, maar ook een kunstwerk op zich. Het ontwerp is bedoeld om een gevoel van rust en kalmte op te roepen, en om de kwetsbaarheid van de natuur te weerspiegelen. Het doorschijnende albast en de organische vormen creëren een sfeer van sereniteit en schoonheid.

Flora werd oorspronkelijk ontworpen in 2017 als een persoonlijk project van Lorena Sauras. Na verdere ontwikkeling en aanpassingen in vorm en afmetingen werd het ontwerp gerealiseerd in luxueus albast en geblazen glas in Spanje. Het eerste albasten prototype werd tentoongesteld tijdens de Milan Design Week in september 2021. Het definitieve ontwerp en de productie werden voltooid in 2022.

Flora heeft erkenning gekregen voor zijn uitmuntendheid in design. Het ontwerp werd bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Decoratieve Items en Homeware Design in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met Flora brengt Lorena Sauras de schoonheid van de natuur naar onze huizen en creëert ze een unieke ervaring die ons verbindt met de natuurlijke wereld om ons heen. Deze multifunctionele vaas en standbeeld is niet alleen een decoratief object, maar ook een symbool van de voortdurende transformatie en schoonheid van het leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lorena Sauras
Afbeeldingscredits: Lorena Sauras
Projectteamleden: Lorena Sauras
Projectnaam: Flora
Projectklant: Lorena Sauras


Flora IMG #2
Flora IMG #3
Flora IMG #4
Flora IMG #5
Flora IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp