Loop Kaarsenhouder: Een Oneindige Vorm van Elegantie

Designers Zeynep en Konstantinos Paradeisopoulos Creëren Innovatief Decor

De Loop kaarsenhouder, geïnspireerd door het symbool van oneindigheid, vertegenwoordigt een vernieuwende kijk op woonaccessoires. Het ontwerp, dat geometrie met functionaliteit verweeft, is een toonbeeld van moderne elegantie en praktische kunst.

De Loop kaarsenhouder is niet zomaar een object; het is een kunstwerk dat de oneindigheid tastbaar maakt. Het ontwerp van Zeynep en Konstantinos Paradeisopoulos is een meesterwerk dat drie lussen met elkaar verbindt en een vierde in het midden creëert om een kaars te huisvesten. De bijbehorende schaal vangt niet alleen druipend kaarsvet op, maar benadrukt ook de geometrische wendingen van het ontwerp, waardoor het een opvallend element in elk interieur wordt.

Wat de Loop kaarsenhouder onderscheidt, is het vermogen om stabiel op een salontafel te staan terwijl het fascinerende schaduwen van oneindige lussen op het oppervlak eronder werpt. De elegante schaal dient een dubbel doel: het vangt niet alleen kaarsvet op, maar fungeert ook als een op zichzelf staand decoratief item voor het opbergen van sieraden.

De overgang van een digitaal 3D-ontwerp naar fysieke productie was een uitdaging op zich. De vervaardiging van de mal was net zo'n uitdaging als het object zelf, waarbij het prototype nauwgezet werd afgewerkt om ervoor te zorgen dat de siliconen mal alle details nauwkeurig kon vastleggen.

De Loop kaarsenhouder, met afmetingen van 160mm x 160mm x 90mm, is niet alleen een object om naar te kijken, maar ook een interactief stuk dat de ruimte transformeert met zijn geometrische esthetiek. Wanneer aangestoken, creëert het diverse aantrekkelijke lusschaduwen op het oppervlak waarop het geplaatst is.

Het project nam 200 uur in beslag tot voltooiing. Het ontwerp werd eerst gestart op een 3D-applicatie op de computer, later op maat geprint en het prototype werd goed verfijnd zodat de siliconen mal alle details kon vastleggen. De mal bestaat uit vijf delen die met 3D-geprinte onderdelen en bouten worden beveiligd.

De uitdagingen van het ontwerp, voornamelijk de complexiteit van de mal, zijn overwonnen door zorgvuldige digitale studie en testen. De hoek van de bochten die overgaan in de vierde lus die de kaars huisvest, werd nauwkeurig bestudeerd om stabiliteit te garanderen.

De Loop kaarsenhouder, vernoemd naar zijn onderscheidende ontwerp, is een stijlvolle toevoeging aan elk interieur. De bijbehorende schaal is niet alleen functioneel, maar ook een op zichzelf staand decoratief item. Samen vormen de Loop kaarsenhouder en schaal een samenhangende en visueel aantrekkelijke set die zowel functioneel als stijlvol is.

Deze innovatieve creatie is bekroond met de Iron A' Design Award in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve ontwerpen die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het wordt gerespecteerd voor het integreren van beste praktijken in de industrie en bekwame technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kazoo Design
Afbeeldingscredits: Konstantinos Paradeisopoulos Zeynep Önder Paradeisopoulos
Projectteamleden: Konstantinos Paradeisopoulos Zeynep Önder Paradeisopoulos
Projectnaam: Loop
Projectklant: Kazoo Design


Loop IMG #2
Loop IMG #3
Loop IMG #4
Loop IMG #5
Loop IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp