Levenslicht: Een Eeuwige Vlam in Modern Design

De Innovatieve Kaars van Mohammad Meyzari

In een wereld waar traditie en innovatie samensmelten, introduceert Mohammad Meyzari een kaars die de essentie van vrouwelijke kracht en eeuwigheid belichaamt.

De 'Life' kaars, ontworpen door de visionaire Mohammad Meyzari, is een toonbeeld van duurzaamheid en esthetiek. Geïnspireerd door de anatomie van de vrouw, draagt dit ontwerp bij aan de creatie van een betere toekomst door de symboliek van kennis, intelligentie en bekwaamheid. Het is niet zomaar een kaars; het is een kunstwerk dat de vlam van het leven draagt.

Wat 'Life' onderscheidt van andere kaarsen is de oneindige levensduur. Deze kaars dooft nooit uit en biedt de authentieke ervaring van een echte kaarsvlam. De mogelijkheid om te herladen en de kaars te vullen met goedkope brandstof maken dit ontwerp niet alleen praktisch, maar ook economisch aantrekkelijk. De lange brandtijd en de rook- en geurloze vlam, dankzij het gebruik van hoogwaardige brandstoffen, zijn slechts enkele van de unieke eigenschappen die 'Life' biedt.

De realisatie van dit ontwerp is een samenspel van glas en beton, twee materialen die zowel robuustheid als elegantie uitstralen. Na het ontwerp met een CNC-machine te hebben uitgevoerd, wordt het prototype vervaardigd met siliconen mallen, waarna het eindproduct tot stand komt door middel van hervormd beton. Dit proces resulteert in een kaars die zowel in moderne als traditionele ruimtes past.

Met afmetingen van 8,5 cm in diameter en hoogtes variërend van 55 tot 65 cm, biedt de 'Life' kaars een opvallende aanwezigheid in elke ruimte. De combinatie van beton en glas zorgt voor transparantie en behoud van het oorspronkelijke ontwerp, terwijl het tegelijkertijd een harmonieuze samenhang met andere interieurelementen mogelijk maakt.

De ontwikkeling van 'Life' vond plaats in december 2023 in Isfahan, een project dat niet alleen een grondige marktanalyse vereiste, maar ook een diepgaande studie naar betaalbare materialen. Het resultaat is een product dat toegankelijk is voor een breed publiek en dat een nieuwe dimensie toevoegt aan de traditionele kaars.

De uitdagingen bij het creëren van 'Life' waren niet gering. Het doel was om een kaars te ontwerpen die past in de moderne ruimte van vandaag, zonder de nadelen van een traditionele kaars die na enkele uren opbrandt en vervormt. Meyzari's ontwerp overwint deze obstakels en biedt een kaars die net zo sierlijk brandt als een traditionele kaars, maar met een tijdloze uitstraling.

De 'Life' kaars van Mohammad Meyzari heeft de prestigieuze Iron A' Design Award in de categorie Decoratieve Items en Huishoudelijk Ontwerp in 2024 gewonnen, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Met deze onderscheiding wordt de 'Life' kaars gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken uit de industrie en bekwame technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mohammad Meyzari
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer, Mahkam Fallahi, 2023. Image #2: Photographer, Mahkam Fallahi, 2023. Image #3: Photographer, Mahkam Fallahi, 2023. Image #4: Photographer, Mahkam Fallahi, 2023. Video #5: Videographer, Mehdi Etemadi, 2023.
Projectteamleden: Mohammad Meyzari
Projectnaam: Life
Projectklant: Mohammad Meyzari


Life IMG #2
Life IMG #3
Life IMG #4
Life IMG #5
Life IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp