Neusvormige Boekensteunen Veroveren Designwereld

Pop Art en Functionaliteit Smelten Samen in Uniek Ontwerp

De neusvormige boekensteunen van Zeynep en Konstantinos Paradeisopoulos brengen een speelse twist in het alledaagse leven van boekenliefhebbers. Deze functionele kunstwerken zijn een ode aan de Pop Art en vormen een opvallend statement in elk interieur.

De boekensteunen, genaamd 'Nose', zijn niet zomaar alledaagse objecten om boeken op hun plek te houden. Ze zijn het resultaat van een creatieve zoektocht naar het combineren van kunst en functionaliteit. Met hun opvallende convex- en concave vormen trekken ze onmiddellijk de aandacht en nodigen ze uit tot een gesprek over esthetiek en de rol van kunst in het dagelijks leven.

Wat deze boekensteunen onderscheidt, is hun vermogen om een sculpturale elegantie toe te voegen aan de praktische taak van het ondersteunen van boeken. De neusvormen vertegenwoordigen 'dichotome concepten', zoals licht versus donker en convex versus concaaf, en spelen in op hedendaagse esthetische trends. Ze dagen de kijker uit om na te denken over schoonheidsnormen en de invloed daarvan op onze samenleving.

De realisatie van de 'Nose' boekensteunen is mogelijk gemaakt door de inzet van 3D-printtechnologie. Prototypes en mallen worden met deze techniek geproduceerd, wat zorgt voor een hoge mate van precisie en de mogelijkheid tot maatwerk. De afmetingen van de boekensteunen zijn 110 x 125 x 160 mm, waardoor ze een prominente plaats kunnen innemen op elke boekenplank of tafel.

De boekensteunen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en hun unieke vormen bieden mogelijkheden voor personalisatie. Ze functioneren niet alleen als praktische objecten, maar ook als kunstwerken die ruimte bieden voor creatieve expressie. Dit maakt elk paar boekensteunen tot een persoonlijk kunstobject in de ruimte waar ze worden geplaatst.

Het project 'Nose' is gestart in 2021 en tegen het einde van dat jaar voltooid. Het ontwerpduo Zeynep en Konstantinos Paradeisopoulos heeft met dit project een nieuwe dimensie toegevoegd aan het concept van thuisdecoratie. Hun werk is niet onopgemerkt gebleven; in 2024 werden de 'Nose' boekensteunen bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Decoratieve Items en Huishoudelijke Ontwerpen.

Deze onderscheiding erkent de uitzonderlijke creativiteit en vindingrijkheid van het ontwerp, dat zowel ervaring als inventiviteit belichaamt. Het is een eerbetoon aan ontwerpen die de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie combineren en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. De 'Nose' boekensteunen zijn hiermee niet alleen een aanwinst voor ieder interieur, maar ook een symbool van de kracht van design om de wereld te verrijken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kazoo Design
Afbeeldingscredits: Kazoo Design
Projectteamleden: Konstantinos Paradeisopoulos Zeynep Önder Paradeisopoulos
Projectnaam: Nose
Projectklant: Kazoo


Nose IMG #2
Nose IMG #3
Nose IMG #4
Nose IMG #5
Nose IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp