Chuangze Intelligent Disinfection Robot: Efficiënte en Geavanceerde Desinfectie

Autonome robot voor intelligente desinfectie in openbare ruimtes

Inleiding

De COVID-19-pandemie heeft ons bewust gemaakt van de noodzaak van desinfectie in openbare ruimtes. De Chuangze Intelligent Disinfection Robot biedt een efficiënte, handige en kosteneffectieve oplossing voor desinfectie in dergelijke ruimtes.

Chuangze Intelligent Disinfection Robot is een autonome mobiele robot die speciaal is ontworpen voor gebruik in openbare ruimtes. Met zijn plasma luchtreinigingsmodule, omringende UV-lamp en gronddesinfectiemodule kan het de omgeving op een alomvattende manier desinfecteren, met een desinfectiegraad van 99,9%. Bovendien beschikt het over gezichtsherkenning en lichaamstemperatuurmeting om te voldoen aan de desinfectiebehoeften van plaatsen zoals ziekenhuizen en hotels.

De Chuangze Intelligent Disinfection Robot onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen. Het combineert verschillende desinfectiemethoden om maximale effectiviteit te bereiken. Met behulp van geavanceerde technologieën kan het autonoom de desinfectietaken uitvoeren volgens de ingestelde modus. Het maakt gebruik van mens-machine samenwerking en onbemande desinfectiemodi door middel van een mensensensor die de UV-lamp intelligent uitschakelt bij het detecteren van mensen. Bovendien kan het door middel van kunstmatige intelligentie en diepgaande leertechnologie kennis over epidemiepreventie overbrengen.

De Chuangze Intelligent Disinfection Robot is vervaardigd met behulp van geavanceerde technologieën. De buitenste schil is gemaakt van PC en ABS spuitgietmateriaal, terwijl het interieur is vervaardigd met plaatmetaal en een onschadelijk spuitproces. Het product is geoptimaliseerd om een snelle assemblage en een solide hoofdstructuur te garanderen. Bovendien is er speciale aandacht besteed aan een chassis tegenwicht dat zorgt voor een soepele werking, en de gronddesinfectiemodule is gemaakt van corrosiebestendig PA-materiaal voor gemakkelijk onderhoud.

Met afmetingen van 620 mm breed, 670 mm diep en 1960 mm hoog is de Chuangze Intelligent Disinfection Robot ontworpen om te voldoen aan de behoeften van verschillende openbare ruimtes.

De ontwikkeling van dit project begon in februari 2020 en werd in augustus 2020 afgerond in Rizhao, Shandong Province. Het werd tentoongesteld tijdens de Gansu Smart Manufacturing Production-Supply-Marketing Matchmaking en de lancering van de nieuwe Chuangze Smart Robot in september 2020.

Het ontwerp van de Chuangze Intelligent Disinfection Robot is gebaseerd op uitgebreid onderzoek. Door gegevens te verzamelen en te bestuderen van consumenten, ontwerpers en medisch personeel, is er een moderne oplossing ontwikkeld voor desinfectie in openbare ruimtes. Het project omvatte conceptontwikkeling, visualisatie en implementatie. Prototypes werden vervaardigd en herhaaldelijk getest om de praktische toepasbaarheid en esthetiek van het product te verbeteren, met als doel een veilige en efficiënte desinfectie in openbare ruimtes te waarborgen.

Het ontwerpteam, onder leiding van Qingmin Li en Hongchen Shao, heeft verschillende uitdagingen overwonnen bij het ontwikkelen van de Chuangze Intelligent Disinfection Robot. Het grootste obstakel was het waarborgen van de universaliteit en operationele efficiëntie van het product, zodat het voldoet aan internationale normen voor ziekenhuizen en gerelateerde openbare binnenomgevingen.

De Chuangze Intelligent Disinfection Robot is bekroond met de prestigieuze Golden A' Design Award in de categorie Robotics, Automaton and Automation Design in 2021. Deze onderscheiding wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het is een product dat kunst, wetenschap, design en technologie bevordert en buitengewone excellentie belichaamt, met een significante impact op de wereld.

Met zijn geavanceerde desinfectiemogelijkheden en intelligente functies speelt de Chuangze Intelligent Disinfection Robot een belangrijke rol in het waarborgen van de veiligheid en gezondheid van mensen in openbare ruimtes. Het biedt een efficiënte en geavanceerde oplossing voor desinfectie, waardoor we met vertrouwen kunnen terugkeren naar een normaal leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chuangze Intelligent Robot Group
Afbeeldingscredits: Chuangze Intelligent Robot Group
Projectteamleden: Hongchen Shao
Projectnaam: Chuangze
Projectklant: Chuangze Intelligent Robot Group


Chuangze IMG #2
Chuangze IMG #3
Chuangze IMG #4
Chuangze IMG #5
Chuangze IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp