GS-X One: Een Innovatieve Food Delivery Robot

Een revolutionaire oplossing voor efficiënte en contactloze voedselbezorging

De toekomst van voedselbezorging is gearriveerd met de GS-X One, een baanbrekende food delivery robot ontwikkeld door Shanghai Gaussian Automation Tech Dev. Met zijn geavanceerde technologie en unieke eigenschappen biedt deze robot een efficiënte en contactloze bezorgervaring. Laten we eens kijken naar wat deze innovatieve robot zo bijzonder maakt.

Geïnspireerd door lades met verschillende niveaus, heeft het ontwerpteam van de GS-X One gekozen voor een oplopende structuur. Deze structuur zorgt niet alleen voor stabiliteit, maar maakt het ook gemakkelijk voor gebruikers om dienbladen te plaatsen en te pakken, terwijl het optimaal gebruik maakt van de verticale ruimte.

De GS-X One is uitgerust met dubbele positioneringscamera's aan de boven- en onderkant, waardoor hij snel zijn omgeving kan waarnemen en paden kan plannen voor contactloze bezorging. In combinatie met het werkstation kan deze robot 24/7 onbemande voedselbezorging realiseren, waardoor de kosten van handmatige bezorging worden verlaagd en de bezorgefficiëntie wordt verbeterd. Bovendien kan de robot ook de temperatuur meten, wat de preventie en controle van epidemieën vergemakkelijkt.

De behuizing van de GS-X One is gemaakt van PC/ABS-spuitgieten en het oppervlak is behandeld met technieken zoals deeltjescoating van zilver, kleurverloop en zwart, evenals elektroplating van champagne goud. De dienbladen zijn geoxideerd en bedekt met een bacteriostatische antislipmat. Het robotframe maakt gebruik van aluminium extrusie en het onderstel is gemaakt van roestvrij staal om het hele lichaam te ondersteunen.

Met zijn indrukwekkende specificaties van 1250 mm x 484 mm x 520 mm is de GS-X One ontworpen om te voldoen aan de behoeften van moderne restaurants en horecagelegenheden.

De GS-X One maakt gebruik van hoogwaardige sensoren en camera's aan de boven- en onderkant, waardoor hij nauwkeurig kan navigeren en routes kan plannen om mensen en obstakels te vermijden. Hierdoor kan hij stabiele onbemande bezorging realiseren. De robot kan zelfs de lift nemen om voedsel over meerdere verdiepingen te bezorgen. De temperatuurmeting functie detecteert in real-time potentiële pandemische bedreigingen. Met het werkstation zal de robot bij een laag batterijniveau autonoom zijn batterij opladen, waardoor 24/7 onbemande diensten mogelijk zijn.

Het ontwerp- en ontwikkelingsproces van de GS-X One begon in april 2021 in Shanghai. De robot zal in maart 2022 op de Chinese markt worden geïntroduceerd.

Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoeften van de voedselbezorgingsindustrie. Ze ontdekten dat er een grote vraag is naar personeel in de voedselservice en dat jongeren niet graag deze functie willen vervullen, wat leidt tot een tekort aan bezorgers en hoge kosten voor handmatige bezorging. Met de ontwikkeling van slimme restaurants zal autonome voedselbezorging handmatige bezorging vervangen. Tegelijkertijd vereisen verzoeken voor pandemiebestrijding en -preventie contactloze bezorging als een onvermijdelijke trend.

Het ontwerpen van de GS-X One bracht verschillende uitdagingen met zich mee. De complexe lay-out en het hoge verkeer in restaurants vereisten dat de robot snel klanten kon herkennen en lokaliseren en bijbehorende bezorgroutes kon plannen. Dankzij de dubbele positioneringscamera's aan de boven- en onderkant kan de robot snel herkennen en routes plannen, waardoor het plakken van tafelnummers en QR-locatiemarkeringen overbodig wordt. Bovendien zorgen het geavanceerde schokdempingssysteem en het lage zwaartepunt ervoor dat de machine en de dienbladen stabiel blijven tijdens de bezorging.

Met zijn innovatieve technologie, efficiëntie en contactloze bezorgmogelijkheden is de GS-X One een gamechanger in de voedselbezorgingsindustrie. Deze revolutionaire food delivery robot biedt een betrouwbare en geavanceerde oplossing voor restaurants en horecagelegenheden die streven naar verbeterde bezorgefficiëntie en klanttevredenheid.

De GS-X One heeft ook erkenning gekregen voor zijn uitmuntende ontwerp. Het heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Robotics, Automaton and Automation Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met de GS-X One wordt voedselbezorging naar een hoger niveau getild. Deze innovatieve robot belichaamt de toekomst van efficiënte en contactloze bezorging en zal ongetwijfeld een belangrijke rol spelen in de evolutie van de voedselbezorgingsindustrie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shanghai Gaussian Automation Tech Dev.
Afbeeldingscredits: Shanghai Gaussian Automation Tech Dev.
Projectteamleden: Shanghai Gaussian Automation Tech Dev.
Projectnaam: GS X ONE
Projectklant: Shanghai Gaussian Automation Tech Dev.


GS X ONE IMG #2
GS X ONE IMG #3
GS X ONE IMG #4
GS X ONE IMG #5
GS X ONE IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp