Solar Mars Bot: Een Revolutionaire Energieopslag Robot

Ontworpen door Wei Bai, Tao Xu en Xiaowei Yin

De Solar Mars Bot, een innovatieve energieopslagrobot, is een baanbrekend ontwerp dat de efficiëntie van fotovoltaïsche energieopwekking verbetert. Deze robot, ontworpen door Wei Bai, Tao Xu en Xiaowei Yin, is een perfecte illustratie van de integratie van technologie en design in de moderne wereld.

De Solar Mars Bot is geïnspireerd door de uitdagingen van de huidige fotovoltaïsche energieopwekking, zoals de invloed van zonlicht en de invalshoek van licht. De ontwerpers hebben deze problemen aangepakt door fotovoltaïsche en energieopslag te integreren in een service robot. Deze aanpak maakt de Solar Mars Bot uiterst aanpasbaar aan veranderingen in de externe omgeving, verbetert de foto-elektrische conversie-efficiëntie en biedt gebruikers een intelligentere en efficiëntere elektriciteitservaring.

Wat de Solar Mars Bot onderscheidt van andere ontwerpen, is zijn intelligentie en automatisering. De bovenste fotovoltaïsche panelen van de robot hebben een automatisch lichtvolgsysteem, dat op zonnige dagen de energieopwekking maximaliseert zonder handmatige tussenkomst. 's Nachts detecteert de robot automatisch zijn energieniveau en plant indien nodig zijn route om op te laden. Bovendien is de robot uitgerust met 4G-modules en verschillende poorten, waardoor hij kan bewegen via de tracking en locatie van de app, waarmee het concept van integratie van fotovoltaïsche energieopslag en oplaadsysteem wordt gerealiseerd.

De technologie achter de realisatie van de Solar Mars Bot is even indrukwekkend. De energieopslagmodule maakt gebruik van een lithiumijzerfosfaatbatterij met een langere levensduur, hogere veiligheid en milieubescherming, wat de levensduur van het product verlengt. Het zonnepaneel maakt gebruik van het ETFE-lamineerproces, zodat de EVA-laag dicht bedekt is met een honingraatstructuur met een lichtvangeffect, wat de lichtreflectie effectief vermindert en de energieopwekkingsefficiëntie verbetert.

De Solar Mars Bot is ontworpen met een lengte en breedte van 1140 mm en 815 mm, respectievelijk, en een dikte van 810 mm. Het weegt 70 kg en heeft een vermogen van 3000W en een capaciteit van 5000WH. Het zonnepaneel heeft een vermogen van 600W. De robot kan dagelijks 5 kilowattuur aan elektriciteit opslaan.

De Solar Mars Bot is een perfect voorbeeld van de integratie van pv, ess en oplaadsysteem in een robot. Het ontwerp is een doorbraak in het efficiënt gebruik van hernieuwbare, schone energie en een stap in de richting van groene, slimme huizen. Het project, dat in november 2022 in Shenzhen begon en in februari 2023 werd voltooid, heeft in februari 2023 een patent aangevraagd voor het uiterlijk.

De Solar Mars Bot heeft de prestigieuze Bronzen A' Design Award gewonnen in 2023, een erkenning voor uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Deze prijs is een erkenning voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, design en technologie, en draagt bij aan de verbetering van de levenskwaliteit, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shenzhen Hello Tech Energy Co.,Ltd
Afbeeldingscredits: Shenzhen Hello Tech Energy Co.,Ltd.
Projectteamleden: Wei Bai,Tao Xu,Xiaowei Yin
Projectnaam: Solar Mars Bot
Projectklant: Shenzhen Hello Tech Energy Co.,Ltd


Solar Mars Bot IMG #2
Solar Mars Bot IMG #3
Solar Mars Bot IMG #4
Solar Mars Bot IMG #5
Solar Mars Bot IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp