Revolutionaire Robotarm 'Dooo' Verrijkt het Leven van Alleenstaanden

Eunsoo Lee's 'Dooo' transformeert dagelijkse taken met modulaire technologie

De uitdagingen van het alleen wonen worden verlicht door 'Dooo', een innovatieve robotarm ontworpen door Eunsoo Lee, die praktische ondersteuning biedt met een vleugje technologische elegantie.

In een tijd waarin het aantal eenpersoonshuishoudens gestaag toeneemt, introduceert ontwerper Eunsoo Lee een revolutionaire oplossing: 'Dooo', een robotarm die de verbeelding van de gebruiker tot leven brengt. 'Dooo' is niet alleen een uitbreiding van de menselijke capaciteit, maar ook een esthetische aanvulling op het moderne huishouden. Met functies zoals een Bluetooth-speaker, verlichting en een grijparm, biedt 'Dooo' een veelzijdige assistent voor de dagelijkse uitdagingen van het alleen zijn.

Wat 'Dooo' onderscheidt, is de automatische modulevervangingsmechanisme. De gebruiker hoeft niet handmatig modules te verwisselen; 'Dooo' herbergt drie modules - een stofverwijderaar, droger en houder - die automatisch worden gecombineerd met de arm en opgeborgen in de behuizing wanneer ze niet in gebruik zijn. Dit innovatieve systeem maakt 'Dooo' niet alleen praktisch, maar ook uiterst gebruiksvriendelijk.

De realisatie van 'Dooo' is een samensmelting van design en technologie. Met een behuizing van duurzaam plastic en houten elementen, integreert de robotarm naadloos in elk interieur. De slanke vormgeving, gecombineerd met een geavanceerd zwaartepuntverplaatsingssysteem in de voet, zorgt voor stabiliteit en gebruiksgemak zonder dat het apparaat veel ruimte inneemt.

Met afmetingen van 300mm breed, 300mm diep en 1400mm hoog, is 'Dooo' ontworpen met het oog op de beperkte ruimte van eenpersoonshuishoudens. De interactie met 'Dooo' verloopt intuïtief via een app of door middel van spraakopdrachten, dankzij de ingebouwde spraakherkenningstechnologie.

Het ontwerp van 'Dooo' is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar het leven van alleenstaanden. Lee observeerde hun dagelijkse routines en identificeerde activiteiten die moeilijk alleen uit te voeren zijn. Deze inzichten vormden de basis voor de ontwikkeling van de modulaire componenten van 'Dooo'. Het overwinnen van technische uitdagingen, zoals het automatische modulevervangingsmechanisme, vereiste talloze simulaties en prototypes om de meest efficiënte configuratie te bepalen.

'Dooo' is meer dan een hulpmiddel; het is een metgezel die de levenskwaliteit van alleenstaanden verhoogt door hen te ondersteunen bij dagelijkse taken. Deze innovatie heeft niet onopgemerkt gebleven: 'Dooo' werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Robotica, Automatisering en Automatiseringsontwerp in 2024, een erkenning voor uitzonderlijk ontwerp dat ervaring en vindingrijkheid belichaamt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Eunsoo Lee
Afbeeldingscredits: Eunsoo Lee
Projectteamleden: Eunsoo Lee
Projectnaam: Dooo
Projectklant: Eunsoo Lee


Dooo IMG #2
Dooo IMG #3
Dooo IMG #4
Dooo IMG #5
Dooo IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp