Mobile Robot SRC-3000F: De Nieuwe Standaard in Veiligheidscontrollers

De SRC-3000F van Fan Wu: Een Innovatieve Veiligheidscontroller voor Mobiele Robots

De enorme mogelijkheden van onbemande vorkheftruck AGV's en mobiele robots bieden kansen voor innovators op het gebied van mobiele robotica. De mobiele robot veiligheidscontroller van SEER maakt gebruik van hardware en software om de ontwikkeling te stimuleren en integrators te voorzien van een besturingssysteem voor mobiele robots dat controller technologie, navigatietechnologie en software-algoritmen combineert. Dit draagt bij aan de transitie van automatisering naar intelligentie in de industriële productie.

De SRC-3000FS is 's werelds eerste mobiele robot controller voor functionele veiligheid die navigatie- en veiligheidsfuncties integreert. De controller is ontworpen en ontwikkeld om de essentiële veiligheidsmodules te integreren op basis van verschillende navigatiemodi, waaronder SLAM, en om een veilige AMR te creëren met vijf primaire functies. Als het krachtigste brein van een mobiele robot kan dit product voldoen aan de specifieke behoeften van verschillende gebruikers op het gebied van veiligheid en standaardattributen.

De hoofdbehuizing is gemaakt van vuilbestendig metaalas en het oppervlak is milieuvriendelijk en niet-gespoten ABS. Na behandeling kan het beter omgaan met de complexe en diverse zware omgevingen in industriële omgevingen. De interne geïntegreerde veiligheids-PLC, industriële computer, schakelaar van ruimtevaartkwaliteit, IO-bord, gyroscoop en DC-D-voeding verminderen niet alleen de algehele kosten, maar verbeteren ook de interne integratie van de apparatuur, waardoor de ruimte compacter wordt en de elektrische verbinding eenvoudiger. De SRC-3000FS voldoet aan de IP65-beschermingsklasse en ondersteunt een temperatuurbereik van -50°C tot +100°C, waardoor de prestaties in zware omgevingen worden gegarandeerd.

Met behulp van het roboshop-platform kan de SRC-3000FS snel worden geconfigureerd en kunnen traditionele fabrieken efficiënt worden geautomatiseerd. Dankzij het robuuste interne algoritme kan de SRC-3000FS voldoen aan de behoeften van niet-standaard producten en controllers ondersteunen voor service-robots, reinigingsrobots, hybride robots, vorkheftrucks, containertrucks en trommellieren. Daarnaast kan het ook verschillende nieuwe robots bedienen, zoals CNC-machines, buigmachines, spuitgietmachines en andere traditionele industriële installaties.

Het project is gestart in Shanghai in april 2022, afgerond in Shanghai in oktober 2022 en werd in november 2022 op de wereldmarkt gebracht. Tijdens het ontwerpproces waren toegankelijkheid en gebruiksgemak de twee uitdagingen, gezien de grote verschillen in software systemen, automatiseringsgraden en lay-outs op de werkvloer van fabriek tot fabriek.

De SRC-3000FS is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Robotics, Automation en Automaton Design in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatieve ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid belichamen. De SRC-3000FS wordt geprezen vanwege het gebruik van beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie. Het ontwerp toont sterke technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Fan Wu
Afbeeldingscredits: Fan Wu
Projectteamleden: Wu Fan
Projectnaam: Mobile Robot SRC-3000F
Projectklant: Fan Wu


Mobile Robot SRC-3000F IMG #2
Mobile Robot SRC-3000F IMG #3
Mobile Robot SRC-3000F IMG #4
Mobile Robot SRC-3000F IMG #5
Mobile Robot SRC-3000F IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp