SJ20 Dual Lens: De Modulaire Actiecamera voor Dag en Nacht

De wereld's eerste modulaire dual-lens actiecamera

Single-lens actiecamera's presteren goed overdag, maar hebben vaak een slechte beeldkwaliteit 's nachts. Dit terwijl weinig licht een veelvoorkomend scenario is in het dagelijks leven. Daarom willen wij gebruikers betere kwaliteit nachtbeelden bieden. Een krachtige lens die goed presteert bij weinig licht is daarom essentieel. Daarnaast moet een actiecamera ook een goede batterijduur hebben en gebruiksvriendelijk zijn.

De SJ20 is 's werelds eerste modulaire dual-lens actiecamera, met een gewicht van minder dan 150 gram. De toegevoegde tweede lens voor nachtopnames heeft een krachtige lichtsensor en maakt het mogelijk om premium nachtvideo's en foto's vast te leggen. Daarnaast ondersteunt de camera de uitbreidbaarheid met meerdere modules, waaronder modulaire batterijen en bevestigingsaccessoires. Dit verlengt niet alleen de batterijduur, maar verlicht ook de last van het filmen op locatie.

De SJ20 biedt gebruikers twee lenzen, elk geschikt voor dag- en nachtopnames. De tweede lens heeft een aparte lichtsensor die zelfs bij weinig licht heldere beelden kan vastleggen. Gebruikers kunnen eenvoudig wisselen tussen de lenzen om beelden van hoge kwaliteit te maken, afhankelijk van de omgeving. Alle bedieningselementen bevinden zich op het 2,0" LCD-touchscreen, dat net zo gebruiksvriendelijk is als een smartphone. De camera heeft een module-interface aan de zijkant en kan worden aangesloten op modules zoals batterijen en bevestigingsaccessoires om de opnametijd te verlengen en de opnamevormen te verbeteren. Het metalen behuizing voorkomt oververhitting bij langdurig filmen.

De afmetingen van de SJ20 zijn 7,04 cm x 5,03 cm x 2,63 cm en het gewicht is minder dan 150 gram.

De SJ20 kan minimaal 1 uur 4K-video opnemen en de toegevoegde batterijmodule ondersteunt een minimale verlenging van 3 uur opnametijd. Met een aangesloten selfie-stick kan de SJ20 tot wel 10 uur werken. De SJ20 kan snel worden verbonden met een pc voor het uploaden van bestanden via een Type-C-kabel, of met een smartphone via WiFi. Met de SJCAM Zone App kunnen bestanden eenvoudig worden gedownload en kan de camera op afstand worden bediend.

Dit project is gestart in augustus 2022 en het prototype zal in februari 2023 worden voltooid. Het project zal worden afgerond in mei 2023.

Door onderzoek naar bestaande actiecamera's op de markt hebben we ons gericht op het verbeteren van de beeldkwaliteit bij nachtopnames. Daarnaast hebben we gekozen voor een modulair ontwerp, wat niet alleen de beeldkwaliteit verbetert en de interactie met de camera vernieuwt, maar ook nieuwe scenario's en gebruiksvriendelijke functies mogelijk maakt.

Vanaf het begin van het project, met het exterieurontwerp vastgesteld, was de grootste uitdaging hoe we functie en uiterlijk konden combineren. We hebben verschillende combinaties van chips, sensoren en componenten uitgeprobeerd om het ideale product voor onze consumenten te presenteren.

De SJ20 is een modulaire dual-lens actiecamera, met een gewicht van minder dan 150 gram. De toegevoegde tweede lens voor nachtopnames met krachtige lichtsensor maakt het mogelijk om premium nachtvideo's en foto's vast te leggen. Daarnaast ondersteunt de camera de uitbreidbaarheid met meerdere modules, waaronder modulaire batterijen en bevestigingsaccessoires, wat niet alleen de batterijduur verlengt maar ook de last van het filmen op locatie verlicht. De camera kan minimaal 1 uur 4K-video opnemen en de toegevoegde batterijmodule ondersteunt een minimale verlenging van 3 uur opnametijd.

De SJ20 is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Camera en Fotografie Apparatuur Ontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, technische kenmerken en artistiek vakmanschap. De SJ20 wordt geprezen om zijn uitstekende expertise, innovatie en technische kenmerken, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shenzhen Zhencheng Technology Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Shenzhen Zhencheng Technology Co., Ltd
Projectteamleden: Zhang Hongbing, Ma Xiaojun, Zhang Wuchao
Projectnaam: SJ20 Dual Lens
Projectklant: Shenzhen Zhencheng Technology Co., Ltd


SJ20 Dual Lens IMG #2
SJ20 Dual Lens IMG #3
SJ20 Dual Lens IMG #4
SJ20 Dual Lens IMG #5
SJ20 Dual Lens IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp