G-Grip: Een revolutie in mobiele fotografie

Ontworpen door Greg Williams, verandert de G-Grip de manier waarop we foto's maken met onze telefoons

De G-Grip, een innovatieve telefoonshutterknop ontworpen door de gerenommeerde fotograaf Greg Williams, biedt een ergonomisch ontwerp dat de manier waarop we foto's maken met onze telefoons verandert.

Greg Williams, een van de meest vertrouwde fotografen in de entertainmentindustrie, heeft altijd graag gefotografeerd met zijn telefoon. Echter, hij miste de ergonomische grip en sluiter van een traditionele camera. Dit leidde tot het ontwerp van de G-Grip, een Bluetooth® sluiterknop in een ergonomisch ontworpen grip waarmee je je telefoon kunt vasthouden en fotograferen zoals een traditionele camera.

De G-Grip onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen. Het heeft een overgangsfrequentie van 2.4000GHz - 2.4835GHz en een communicatieafstand van 10 meter. De batterijduur is 20 uur in gebruik en 4.000 uur in stand-by. De G-Grip wordt geleverd met 2 x 3M VHB enkelvoudige platen met een kleefrug, die hechten aan gladde, niet-getextureerde, niet-poreuze, vlakke oppervlakken.

De G-Grip is ontworpen om de manier waarop we foto's maken met onze telefoons te veranderen. "We maken elke dag foto's op onze telefoon. We hebben de G-Grip uitgevonden zodat je hem kunt bedienen als een traditionele camera," aldus het ontwerpteam, bestaande uit Greg Williams, Bob Ford, Julian Wagner en Kambiz Djafari.

De G-Grip werd gelanceerd in november 2022 en heeft sindsdien veel erkenning gekregen. Het ontwerp won de Iron A' Camera and Photography Equipment Design Award in 2023, een prestigieuze prijs die wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

Met de G-Grip verandert de manier waarop we foto's maken met onze telefoons. Het is een bewijs van de voortdurende innovatie in de wereld van technologie en design, en een voorbeeld van hoe een eenvoudig idee de manier waarop we onze dagelijkse apparaten gebruiken, kan veranderen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Greg Williams
Afbeeldingscredits: All rights reserved for Greg Williams Ltd.
Projectteamleden: Greg Williams, Bob Ford, Julian Wagner, Kambiz Djafari
Projectnaam: G-Grip
Projectklant: Greg Williams


G-Grip IMG #2
G-Grip IMG #3
G-Grip IMG #4
G-Grip IMG #5
G-Grip IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp