Ink Painting: Een Elegant Appartement met Neo-Klassieke en Moderne Elementen

Een Unieke Ruimte Gecreëerd door Hsin-Yi Yang

Dit artikel belicht het prachtige appartement genaamd "Ink Painting", ontworpen door Hsin-Yi Yang. Het appartement combineert op unieke wijze neo-klassieke en moderne elementen om een elegante en verfijnde leefruimte te creëren. Met zijn open indeling, natuurlijke verlichting en prachtige materialen is dit appartement een ware kunstwerk.

Het project "Ink Painting" is speciaal ontworpen voor een feestliefhebber. Om aan de behoeften van de klant te voldoen, heeft de ontwerper de grenzen tussen de ruimtes verzwakt en verschillende functies geïntegreerd. Grote vloer-tot-plafond ramen zorgen voor veel natuurlijk licht en het balkon is ontworpen als een buitenruimte waar gasten kunnen genieten van een kopje koffie. Hierdoor kan de ruimte tegelijkertijd een groot aantal gasten herbergen.

Het appartement maakt gebruik van een open indeling en combineert neo-klassieke en moderne ontwerpstijlen om een transparante en open ruimte met lagen te creëren. Het meubilair en de ornamenten zijn gemaakt van textuurrijke materialen en worden gecombineerd met natuurlijke en kunstmatige verlichtingseffecten om een natuurlijke en rijke ruimtelijke contour te creëren. Een marmeren bar verbindt de entree met de basis, waar een landschapsstenen sculptuur de entreeomgeving omhult als een inkt schilderij.

De warme en rustige visgraatparketvloer is de finishing touch van de ruimte en verbindt de lijnen van de gevel om de sfeer van de ruimte te stabiliseren. Het patroon van de vloer echoot de lijnen van de uitgesneden landschapssteen en leidt de beweging naar verschillende ruimtes. In de slaapkamer is een moderne minimalistische benadering gebruikt om een gevoel van diepte te creëren met behulp van verlichting. Verborgen deuren zorgen voor meer flexibiliteit in het gebruik van de ruimte.

Het appartement heeft een totale oppervlakte van 190 vierkante meter en bevindt zich op de 25e verdieping. Het beschikt over 3 kamers, 3 badkamers, een eetkamer en een woonkamer. Het balkon heeft een oppervlakte van 42 vierkante meter.

De ontwerper heeft artistiek meubilair en decoratie gebruikt om de verschillende gebieden in de ruimte te definiëren en ze te verbinden door middel van materialen. Door het gebruik van verschillende texturen, schaal en ontwerp worden materialen, ruimte en design samengebracht. De uitgesneden stenen basis van de entree loopt door naar de keukenbar en het marmeren patroon van de bar echoot de eetkamer en de open haard. Het glanzende en transparante materiaal zorgt voor een doordringend visueel effect.

Het project "Ink Painting" is gebouwd in december 2020 in Taichung City, Taiwan. Het ontwerp van de entreehal was een belangrijk aandachtspunt om te voldoen aan de behoefte aan een grote en open ruimte, evenals de behoefte aan schaduw in de oosterse stijl. Na uitgebreide discussies en onderzoek hebben de ontwerper en de eigenaar samen een stenen sculptuur van een landschap gecreëerd, die als een scherm bij de ingang wordt gebruikt. Er is gekozen voor crèmekleurig marmer met zwarte marmeren accenten en gouden lijnen om te voldoen aan de culturele vereiste van een oosterse draak die goud verbergt.

De grootste uitdaging bij dit project was het combineren van de voorkeur van de mannelijke eigenaar voor een moderne ruimte met de wens van de vrouwelijke eigenaar voor een neo-klassieke esthetiek. De ontwerper slaagde erin om de twee stijlen te combineren door middel van verschillende ontwerpelementen en versterkte de ruimte met stenen kunstwerken, waardoor een perfecte balans werd gecreëerd tussen klassieke luxe en moderne mode.

Het elegante ontwerp van het "Ink Painting" project combineert neo-klassieke esthetiek met moderne stijl. Het spel van licht en steen vult de ruimte met glans. De open indeling en de schoonheid van het steenambacht tonen de openheid en elegantie van de ruimte. Door middel van licht en schaduw, lijnen, symmetrie en kleuren ontstaat er een gelaagdheid die doet denken aan een inkt schilderij. De kleuren van de ruimte zijn voornamelijk zwart en wit, met klassieke lijnpanelen en meubels met textuur, waardoor de ruimte een moderne en modieuze uitstraling krijgt in een elegante en luxueuze sfeer.

Het "Ink Painting" project is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Beeldcredits: Pure Photography


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsin-Yi Yang
Afbeeldingscredits: Pure Photography
Projectteamleden: Designer : Ming-Chieh Liu Designer : Kuo-Hua Wu
Projectnaam: Ink Painting
Projectklant: Hsin-Yi Yang


Ink Painting  IMG #2
Ink Painting  IMG #3
Ink Painting  IMG #4
Ink Painting  IMG #5
Ink Painting  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp