Messenger Angel: Een Betoverende Geurverpakking Geïnspireerd door Mythologie

Een Unieke Creatie van Musa Celik voor Kertil Cam

In de wereld van geuren is er een merk dat teruggrijpt naar de oude tijden van koninginnen en godinnen. Kertil Cam, geïnspireerd door de passie voor geuren die al eeuwenlang bestaat, creëert parfums met plantaardige ingrediënten, gebruikmakend van de beste plantenextracten uit de unieke natuur van Turkije.

De Messenger Angel, een symbool dat het mysterie van deze oude geuren belichaamt, staat centraal in het ontwerp. Het mythologische visuele universum met zachte kleurovergangen in het symbool trekt direct de aandacht. De variantnamen van de geuren zijn vernoemd naar planten uit Turkije die bekend staan om hun geschiedenis.

Het ontwerp van de fles heeft een bloemachtige structuur die verwijst naar de unieke geuren. De spiraalvormige golven die van onder naar boven gaan, geven het effect van geurige spetters en creëren het gevoel dat de unieke geuren uit de fles overstromen.

Voor de productie van de Messenger Angel is gebruik gemaakt van 90% gerecycled PET en PP labels. Een uitdaging was het creëren van het spiraalvormige gedeelte op de hals van de fles. Met een unieke methode is ervoor gezorgd dat dit onderdeel zonder problemen kon worden geproduceerd.

De afmetingen van de Messenger Angel zijn 25 cm hoog, 4,6 cm lang en 8,6 cm breed.

Deze premium geurverpakking is ontworpen door Musa Celik en Efe Esa. Het doel was om het merk Kertil Cam te beschermen en tegelijkertijd een jeugdige en moderne uitstraling te geven. Het krachtige merkimago dat perfect past bij de geest en essentie van het merk voegt een nieuwe dimensie toe. Zelfs zonder het logo zal het symbool klanten herinneren aan het merk en de betekenis ervan.

Het ontwerpproces voor de Messenger Angel vond plaats in Istanbul van 15 juni 2021 tot 30 december 2021. Bij het onderzoek naar de categorie geurproducten bleek dat veel merken gebruik maken van kleurrijke explosies en bloemen. De flesontwerpen zijn relatief standaard en lijken op huishoudelijke producten. Er was vrijwel geen merk met een krachtig, premium merkimago.

De belangrijkste uitdaging bij dit ontwerp was het begrijpen van de historische uitstraling van het merk en het herontwerpen van het merkimago en de verpakkingsontwerpen met behoud van de kern van het merk. Daarnaast was het ontwikkelen van een solide merkimago en symbool om het merk beter herkenbaar te maken essentieel. Daarom is er gekozen voor een mythologisch personage als merksymbool, dat past bij de geuren die bij godinnen zouden passen.

De Messenger Angel is ontworpen voor een merk dat al tientallen jaren bestaat en een nostalgische indruk maakt op klanten. De verpakking neemt je mee naar een mythologische wereld vol kleur rondom het engelsymbool. De bloemachtige structuur in het flesontwerp verwijst naar de geuren van het merk. De spiraalvormige golven die van onder naar boven gaan, geven het effect van geurige spetters en creëren het gevoel dat de geuren uit de fles overstromen. Het ontwerp heeft als doel om een nieuw, modern uiterlijk te geven aan een historisch merk.

De Messenger Angel heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gewaardeerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en voldoening en positieve gevoelens oproepen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Musa Çelik
Afbeeldingscredits: Musa Çelik
Projectteamleden: Musa Celik, Efe Esa
Projectnaam: Messenger Angel
Projectklant: Musa Çelik


Messenger Angel IMG #2
Messenger Angel IMG #3
Messenger Angel IMG #4
Messenger Angel IMG #5
Messenger Angel IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp