Co Ba Coffee: Een Uniek Koffiemerk dat Vietnamese Cultuur en Creativiteit Omarmt

Verpakking Design door My Linh Mac

Inleiding:

Co Ba Coffee is een nieuw koffiemerk dat is opgericht door mevrouw Huong, ook wel bekend als Co Ba, uit Hoi An. Het merk heeft als doel om Vietnamese voedsel- en koffiecultuur aan de wereld te introduceren. Co Ba wil de identiteit en creativiteit benadrukken met unieke cafeïnehoudende drankjes die breken met de traditionele Franse koloniale koffietradities. Het doel is om de authentieke en unieke eierkoffie te introduceren, een onderdeel van de Vietnamese cultuur dat al tientallen jaren bestaat, maar nog steeds relatief nieuw is op de wereldwijde voedselkaart.

Co Ba Coffee is een koffiemerk dat zich richt op consumenten van alle leeftijden. Het merk heeft een sterke identiteit die wordt versterkt door het ontwerp van de verpakking. De verpakking is geïnspireerd op de kleuren van het Vietnamese agrarische landschap waar de koffiebonen worden verbouwd. Het ontwerp is modern en aantrekkelijk, bedoeld om koffiedrinkers onderweg aan te spreken, zoals tieners en jongvolwassenen, die ook de belangrijkste doelgroep van het merk zijn.

De verpakking van Co Ba Coffee is gemaakt van recyclebaar papier en polyester. Het formaat van de koffiezak is 3/8" x 2 1/2" x 13" inch.

My Linh Mac, een grafisch ontwerper en illustrator, heeft het ontwerp en de illustraties voor Co Ba Coffee verzorgd. Het ontwerpproces omvatte een één-op-één consultatie met de klant, historisch onderzoek naar de evolutie van de Vietnamese keuken door kolonisatie, het verzamelen van visuele gegevens zoals afbeeldingen van het Vietnamese landschap die lokale volksverhalen en cultuur vertellen, en online marketing.

Het ontwerpproject vond plaats tussen oktober 2019 en januari 2020 in Chicago, Illinois, Verenigde Staten. Hoewel de klant zich in Hoi An, Vietnam bevond en de ontwerper in Chicago was gevestigd, slaagden ze erin om de uitdagingen van online communicatie en het overbruggen van het tijdsverschil te overwinnen.

Co Ba Coffee heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Het ontwerp van Co Ba Coffee wordt geprezen vanwege het gebruik van beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie. Het toont sterke technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Co Ba Coffee is een uniek koffiemerk dat de rijke Vietnamese cultuur en creativiteit omarmt. Met zijn moderne verpakking en unieke cafeïnehoudende drankjes is het merk klaar om de wereld te veroveren en koffieliefhebbers overal te verrassen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: My Linh Mac
Afbeeldingscredits: My Linh Mac
Projectteamleden: Graphic Design & Illustration by My Linh Mac
Projectnaam: Co Ba Coffee
Projectklant: My Linh Mac


Co Ba Coffee IMG #2
Co Ba Coffee IMG #3
Co Ba Coffee IMG #4
Co Ba Coffee IMG #5
Co Ba Coffee IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp