Ai Academy: Een Unieke Branding die Kunstmatige Intelligentie Omarmt

Emanuele Grittini

De inspiratie voor dit project is afkomstig van het concept "multidisciplinariteit van kunstmatige intelligentie", gerelateerd aan een vloeiende en kenmerkende sfeer zonder noodzakelijke verwijzing naar technologie.

Ai Academy, ontworpen door Emanuele Grittini, is een opvallende branding die de kracht van kunstmatige intelligentie omarmt. In een tijd waarin er talloze start-ups zijn die zich bezighouden met AI, slaagt Ai Academy erin om zich te onderscheiden van de massa. Het ontwerp houdt rekening met de essentiële aspecten van het merk en vertaalt de bedrijfswaarden visueel naar abstracte concepten.

Voor de productie van deze brand identity werden naast de klassieke grafische programma's van de Adobe Suite ook andere technieken gebruikt, zoals het gebruik van een Canon reflexcamera, Pantoni en Ral verf, stevig karton en fotografische apparatuur zoals lampen en softboxen. Het resultaat is een unieke mix van experimentele kleurtechnieken met waterverf, die vervolgens zijn bewerkt om de achtergronden te creëren die het merk karakteriseren.

Het logo en de typografie zijn zorgvuldig bewerkt om het abstracte aspect te combineren met het technologische aspect. Het resultaat is een branding die de aandacht trekt en de kijker betovert. Ai Academy maakt gebruik van gedurfde en frisse kleuren, waardoor het direct herkenbaar is.

De interactie met de brand identity vindt plaats in verschillende fasen. Allereerst via het corporate materiaal dat wordt gebruikt tijdens conventies en webinars waarin het bedrijf zijn activiteiten promoot. Daarnaast kunnen gebruikers van allerlei soorten interactie hebben met de sociale media van Ai Academy, die speciaal zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van de corporate graphics.

Het project begon in november 2018 in Milaan en werd in april 2019 afgerond. Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan om ervoor te zorgen dat de branding van Ai Academy opvalt en zich onderscheidt van de concurrentie. Het resultaat is een merk dat kan concurreren met internationale bedrijven en gewaardeerd wordt om zijn unieke kenmerken.

Het ontwerpproces van Ai Academy kende verschillende uitdagingen. Het was een complexe taak om de juiste balans te vinden tussen abstractie en begrijpelijkheid van de diensten die het merk aanbiedt. Het ontwerpteam slaagde er echter in om de vrijheid te geven om niet alleen te focussen op de technologische aspecten van kunstmatige intelligentie, maar ook op een breder scala aan diensten zonder de noodzaak van een nieuwe brand identity.

Het logotype van Ai Academy is geïnspireerd op de klassieke lettertypen die worden gebruikt in programmeerprogramma's, ook wel bekend als monospaced lettertypen. Het ontwerp van de achtergronden is gebaseerd op het concept van "multidisciplinariteit van kunstmatige intelligentie", waarbij de nadruk ligt op een vloeiende en kenmerkende sfeer zonder noodzakelijke verwijzing naar technologie. De interactie tussen het logo en de achtergronden creëert een geometrisch contrast dat het logo altijd duidelijk zichtbaar maakt.

Ai Academy heeft ook erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. In 2020 werd het bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Ai Academy wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Ai Academy is een inspirerend voorbeeld van hoe kunstmatige intelligentie en design hand in hand kunnen gaan. Het merk weet zich te onderscheiden van de concurrentie door een unieke visuele identiteit te creëren die zowel abstract als technologisch is. Met gedurfde kleuren en een vloeiend ontwerp trekt Ai Academy de aandacht en laat het een blijvende indruk achter.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Emanuele Grittini
Afbeeldingscredits: Emanuele Grittini
Projectteamleden: Emanuele Grittini
Projectnaam: Ai Academy
Projectklant: Emanuele Grittini


Ai Academy IMG #2
Ai Academy IMG #3
Ai Academy IMG #4
Ai Academy IMG #5
Ai Academy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp