Smoked Trout: Een Verfijnde Verpakking die Traditionele Erfgoed en Innovatie Combineert

Een Ontwerp van Armeanu Creative Studio

Inleiding

De verpakking van een product speelt een cruciale rol bij het overbrengen van de essentie en waarden ervan. In het geval van Valeputna, een merk dat een eerbetoon brengt aan de eerste forelkwekerij en de ambachtslieden die de recepten voor gerookte forel hebben uitgevonden, is de verpakking een weerspiegeling van de rijke geschiedenis en het streven naar perfectie. Ontworpen door Armeanu Creative Studio, combineert de verpakking symboliek van traditie, koninklijkheid en natuur om een verfijnde en innovatieve uitstraling te creëren.

De inspiratie voor het ontwerp kwam voort uit het verhaal van het merk zelf. Valeputna is vernoemd naar het kleine dorp waar het recept voor gerookte forel werd uitgevonden. Het verhaal gaat dat de gerookte forel geliefd was bij de koninklijke familie in de 20e eeuw. Het ontwerp van de verpakking weerspiegelt de traditie, koninklijkheid en natuurlijke oorsprong van het product.

De verpakking is gemaakt van kraftkarton en is voorzien van gouden folie en selectieve vernis. Deze combinatie van materialen en afwerkingen benadrukt de hoogwaardige kwaliteit en verfijning van het product. De verpakking is verkrijgbaar in een compact formaat dat gemakkelijk op te bergen en te vervoeren is. Bovendien biedt het ontwerp een eenvoudige manipulatie van het product door middel van een gemakkelijke invoeging en sluiting.

Het ontwerpteam van Armeanu Creative Studio heeft intensief samengewerkt met de eigenaren van het merk om de essentie en waarden van Valeputna te begrijpen. Het doel was om de rijke erfenis van het merk naar voren te brengen, terwijl het tegelijkertijd een moderne en verfijnde uitstraling kreeg. Het resultaat is een ontwerp dat zowel de traditie als de innovatie van het merk weerspiegelt.

De verpakking van Valeputna's gerookte forelproducten bevat verschillende symbolische elementen die de waarden van het merk communiceren. Zo is er een cirkelvormig patroon op de achtergrond dat de natuurlijke ingrediënten en de kwaliteit van het product benadrukt. Daarnaast is er een middeleeuwse poortvormige uitsnede in het karton, die zowel traditie als continuïteit symboliseert. Deze elementen zijn consistent aanwezig op het gehele productassortiment en dragen bij aan de herkenbaarheid van het merk.

Het ontwerp van de verpakking van Valeputna's gerookte forelproducten is bekroond met de Silver A' Design Award in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp. Het ontwerp wordt geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheid, en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Met zijn verfijnde ontwerp en aandacht voor detail is de verpakking van Valeputna's gerookte forelproducten een ware blikvanger. Het combineert traditie, koninklijkheid en innovatie op een unieke en verfijnde manier. Het is een ware weerspiegeling van de rijke geschiedenis en het streven naar perfectie van het merk.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Armeanu Creative Studio
Afbeeldingscredits: Main Image and optional images - Armeanu Creative Studio SRL - Romania
Projectteamleden: Armeanu Ana Armeanu Catalin
Projectnaam: Smoked Trout
Projectklant: Armeanu Creative Studio


Smoked Trout IMG #2
Smoked Trout IMG #3
Smoked Trout IMG #4
Smoked Trout IMG #5
Smoked Trout IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp