Tongchuang Design: Innovatieve Verpakking met Unieke Eigenschappen

Ontworpen door Yongjun Chen

Inleiding

De Tongchuang Design, ontworpen door Yongjun Chen, is een opvallende verpakking die gebruik maakt van speciale inkt om een unieke visuele ervaring te bieden. Met zijn minimalistische ontwerp en innovatieve eigenschappen onderscheidt deze verpakking zich van andere producten op de markt.

De inspiratie voor dit ontwerp komt voort uit de rijke connotatie van enkele Chinese karakters en de filosofie van "less is more". Het doel van het ontwerp is om een visuele presentatie te creëren die van sterk naar zwak gaat en uiteindelijk verdwijnt, waardoor de uitstekende prestaties van het product op het gebied van reiniging en verheldering worden getoond. Dit zorgt voor een intuïtieve en vernieuwende visuele ervaring, waardoor het merk opvalt tussen vergelijkbare producten en de merkherkenning en verkoop worden bevorderd.

De Tongchuang Design maakt gebruik van speciale inkt die gedurende de houdbaarheid van het product geleidelijk oxideert en verdwijnt. Dit zorgt niet alleen voor een zorgzame benadering van de gezondheid, maar elimineert ook de negatieve impact van inkt op het milieu. De unieke eigenschappen van de verpakking maken het mogelijk om de visuele presentatie van het product aan te passen aan de behoeften van de consumenten, waardoor een gepersonaliseerde en boeiende ervaring ontstaat.

De Tongchuang Design is gerealiseerd met behulp van speciale inktprinttechnologie. Het ontwerp maakt gebruik van oude Chinese karakters die op eigentijdse wijze worden gepresenteerd, waardoor de kwaliteit van de traditie behouden blijft zonder de moderniteit te verliezen. Dit zorgt voor een sterke en opvallende persoonlijkheid die de verkoop bevordert.

Met afmetingen van 200 mm breed, 82 mm diep en 249 mm hoog, is de Tongchuang Design een praktische en functionele verpakking die gemakkelijk te gebruiken is. Het minimalistische ontwerp en het volwassen productieproces maken het ook geschikt voor grootschalige productie.

Het ontwerpteam van de Tongchuang Design bestaat uit Jiajia Li, Yongjun Chen, Cong Fan, Chengri Tang en Zhiguo Liu. Samen hebben zij bijgedragen aan het succesvol realiseren van dit innovatieve ontwerp.

Het ontwerp van de Tongchuang Design heeft enkele uitdagingen met betrekking tot het minimalistische ontwerp en het productieproces overwonnen. Door gebruik te maken van eenvoudige en volwassen processen is het ontwerp gemakkelijk te produceren en te gebruiken.

De Tongchuang Design is een bekroond ontwerp en heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een unieke manier en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Al met al is de Tongchuang Design een innovatieve verpakking met unieke eigenschappen. Het gebruik van speciale inkt en de visuele presentatie van het product maken het een opvallende keuze voor consumenten. Met zijn minimalistische ontwerp en praktische functionaliteit is de Tongchuang Design een uitstekende keuze voor merken die zich willen onderscheiden op de markt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yongjun Chen
Afbeeldingscredits: Yongjun Chen
Projectteamleden: Jiajia Li, Yongjun Chen, Cong Fan, Chengri Tang, Zhiguo Liu
Projectnaam: Ka Fu Lian Green Packaging
Projectklant: Yongjun Chen


Ka Fu Lian Green Packaging IMG #2
Ka Fu Lian Green Packaging IMG #3
Ka Fu Lian Green Packaging IMG #4
Ka Fu Lian Green Packaging IMG #5
Ka Fu Lian Green Packaging IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp