Pepsi Vangt Voetbalgekte in Nieuwe Verpakking

Een Creatieve Ode aan Voetbalfans door PepsiCo Design en Innovatie

In een wereld waar voetbal en Pepsi hand in hand gaan, brengt PepsiCo Design en Innovatie een eerbetoon aan de voetbalfans met een beperkte oplage van verpakkingen voor het grote voetbalevenement van 2022 in Qatar.

Het ontwerpteam van PepsiCo heeft ervoor gekozen om de voetbalfans zelf centraal te stellen op de verpakking. Dit om de intense vreugde die zij tijdens een wedstrijd ervaren en hun onverzadigbare dorst naar de overwinning van hun team in beeld te brengen. De eerste stap was het vastleggen van echte talenten van verschillende nationaliteiten in foto's. Vervolgens werden er verffilters toegepast als knipoog naar de traditie van fans die hun gezicht verven tijdens een wedstrijd, en om de afbeeldingen een artistieke uitstraling te geven.

De unieke eigenschap van deze verpakkingsontwerpen is dat Pepsi, hoewel het geen officiële sponsor was, toch een prominente aanwezigheid wilde creëren tijdens dit historische evenement. Met een creatieve strategie werden verpakkingen, sleutelbeelden en animaties ontworpen die voor een beperkte tijd beschikbaar waren. Deze ontwerpen moesten de opwinding van lokale voetbalfans vastleggen en tegelijkertijd de unieke draai van Pepsi aan het evenement geven.

De ontwerpen van PepsiCo zijn niet onopgemerkt gebleven. Het project 'Pepsi Big Football Event LTO' is bekroond met de Zilveren A' Verpakkingsontwerp Award in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan topontwerpen die blijk geven van creativiteit, professionaliteit en opmerkelijke innovatie. De ontwerpen worden geprezen om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, en staan bekend om het opwekken van positieve gevoelens, verwondering en verbazing.

Deze erkenning bevestigt de kracht van design om de geest van een evenement te vangen en de verbinding met het publiek te versterken. Het laat zien hoe een merk als Pepsi, zelfs zonder officiële sponsortitel, toch een onuitwisbare indruk kan achterlaten bij een wereldwijd publiek. Het is een bewijs van de impact die design kan hebben op de ervaring van consumenten en de manier waarop zij een merk beleven tijdens grote evenementen zoals een wereldkampioenschap voetbal.

Met de 'Pepsi Big Football Event LTO' heeft PepsiCo Design en Innovatie een nieuw hoogtepunt bereikt in de wereld van verpakkingsdesign. Het project illustreert hoe een slimme benadering van design en branding een merk kan verheffen en een onvergetelijke ervaring kan creëren voor consumenten wereldwijd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: PepsiCo Design and Innovation
Afbeeldingscredits: PepsiCo Design and Innovation
Projectteamleden: PepsiCo Design and Innovation
Projectnaam: Pepsi Big Football Event LTO
Projectklant: PepsiCo


Pepsi Big Football Event LTO IMG #2
Pepsi Big Football Event LTO IMG #3
Pepsi Big Football Event LTO IMG #4
Pepsi Big Football Event LTO IMG #5
Pepsi Big Football Event LTO IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp