Doritos Solid Black: Kunst ontmoet Snack

Verpakking als podium voor zwarte kunstenaars

In een baanbrekende samenwerking tussen PepsiCo Design and Innovation en het kunstcollectief Mz. Icar, wordt de Doritos Solid Black 2023 serie een canvas voor sociale verandering.

Het initiatief SOLID BLACK® van DORITOS® is geen onbekende in de wereld van maatschappelijke innovatie. Dit jaar tilt PepsiCo Design and Innovation het naar een hoger niveau door een platform te creëren dat zwarte kunstenaars en vernieuwers in de spotlight zet. De samenwerking met Mz. Icar, een anoniem collectief dat voornamelijk bestaat uit zwarte vrouwen, markeert de derde editie van deze bijzondere serie.

De inspiratie voor het ontwerp is rechtstreeks afkomstig van de kunst van Mz. Icar. Deze kunst is niet alleen geïntegreerd in de verpakking, maar ook in een influencer kit en bijpassende merchandise. De iconische driehoek van DORITOS® vormde de basis voor de piramidevorm van de kit en de luxe stationery, die de aandacht vestigt op de positieve veranderingen die de 'Changemakers' van 2023 teweegbrengen.

De kracht van deze ontwerpserie ligt in de unieke eigenschappen: de schaalvergroting van een gelimiteerde editie naar een samenwerkingsplatform dat de stem van zwarte artiesten versterkt. Het is een viering van creativiteit en diversiteit, verpakt in een snack die overal ter wereld geliefd is.

De ontwerpers van PepsiCo hebben een bewuste keuze gemaakt om met Mz. Icar samen te werken voor de verpakking van de limited edition. Dit toont de toewijding aan het ondersteunen van zwarte innovators en het creëren van een inclusieve gemeenschap waarin kunst en commercie samenkomen.

De erkenning voor dit ontwerp kwam met de toekenning van de Iron A' Design Award in 2024, een prestigieuze prijs die staat voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Deze prijs onderstreept het belang van het integreren van beste praktijken uit de industrie en bekwame technische kenmerken, en draagt bij aan een positief gevoel en een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: PepsiCo Design and Innovation
Afbeeldingscredits: PepsiCo Design and Innovation
Projectteamleden: PepsiCo Design and Innovation
Projectnaam: Doritos Solid Black 2023
Projectklant: PepsiCo


Doritos Solid Black 2023 IMG #2
Doritos Solid Black 2023 IMG #3
Doritos Solid Black 2023 IMG #4
Doritos Solid Black 2023 IMG #5
Doritos Solid Black 2023 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp