Rotating Table: Een Revolutionaire Eetervaring

Ontwerper Hongliang Qian transformeert de eetervaring met zijn innovatieve service robot

In een wereld waar technologie en innovatie de norm zijn, heeft ontwerper Hongliang Qian een unieke draai gegeven aan de traditionele eetervaring. Met zijn Rotating Table, een efficiënte eetrobot, biedt hij een snellere, efficiëntere en elegantere eetervaring.

De inspiratie voor de Rotating Table kwam voort uit de uitdagingen die gepaard gaan met traditionele eetrobots. Veel van deze robots hebben vaste borden, wat het moeilijk maakt om voedsel op te pakken en vereist dat de ober zich buigt, wat zeer onelegant is. Qian wilde een eetrobot ontwerpen die het oppakken van voedsel handiger en eleganter maakt.

Wat de Rotating Table onderscheidt van andere eetrobots, is het unieke ontwerp van een draaibaar dinerbord. Dit ontwerp zorgt ervoor dat obers niet herhaaldelijk hoeven te buigen om voedsel op te nemen en zelfs te hurken bij het opbergen en nemen ervan. Het resultaat is een comfortabelere ervaring voor de ober en een snellere service voor de klant.

De Rotating Table is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. De hoofdkleur van de machine is zilver, met een zeer technische textuur. De machine is ontworpen met flexibele sfeerverlichting op veel plaatsen, waardoor de hele eetomgeving eleganter wordt. De organische textuur op het eetbord maakt de hele machine er nog verfijnder uitzien.

De Rotating Table eetrobot wordt voornamelijk bediend via een touchscreen, waarmee producten kunnen worden geleverd, omgedraaid, muziek kan worden afgespeeld, opgenomen en informatie kan worden weergegeven. In de transporttoestand toont het scherm schattige lachende gezichten. De eetrobot heeft twee werkingsstaten, één tijdens het transportproces en de andere wanneer hij op de bestemming aankomt en in een omgeklapte staat is.

De Rotating Table is ontworpen en ontwikkeld in Shanghai en het project begon in juni 2021 en werd voltooid in maart 2023. Het heeft nog niet officieel tentoongesteld. Ondanks de uitdagingen die gepaard gingen met het realiseren van een synchrone kanteling van het eetbord zonder dat het voedsel kantelt, heeft Qian deze overwonnen door twee sets katrollen te gebruiken om de boven- en onderplaten te bedienen, terwijl de middenplaat altijd stabiel blijft.

De innovatieve Rotating Table heeft erkenning gekregen voor zijn unieke ontwerp en functionaliteit. Het won de Zilveren A' Design Award in de categorie Robotics, Automaton en Automation Design in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Qian Hongliang
Afbeeldingscredits: Qian Hongliang
Projectteamleden: Qian Hongliang
Projectnaam: Rotating Table
Projectklant: Qian Hongliang


Rotating Table IMG #2
Rotating Table IMG #3
Rotating Table IMG #4
Rotating Table IMG #5
Rotating Table IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp