AGV: Een Innovatieve Constructie Chassis voor de Bouwsector

Een Baanbrekende Oplossing voor de Uitdagingen in de Bouwsector

De bouwsector kampt met problemen zoals een tekort aan arbeidskrachten, slechte bouwkwaliteit en lage productiviteit. Daarnaast zijn complexe omgevingen, lawaai, stof en veiligheidsrisico's nog steeds pijnpunten in de traditionele bouwsector. Dit heeft geleid tot het idee om een constructie chassis te produceren met een vriendelijke mens-machine interactiemodus om de mate van industrialisatie in de bouwsector te verbeteren.

AGV (Automated Guided Vehicle) is een platform dat speciaal is ontworpen en geoptimaliseerd voor complexe bouwomgevingen. Het kan worden uitgerust met robotarmen of een hefsysteem, evenals robotarmen. AGV kan zijn eigen gedrag plannen op basis van de complexe externe omgeving en mensen helpen bij gevaarlijk bouwwerk met zijn uitstekende vermogen om obstakels te overwinnen en atletische prestaties.

Het chassis van AGV heeft unieke eigenschappen die het onderscheiden van andere ontwerpen in de bouwsector. Het maakt gebruik van Simultaneous Localization and Mapping (SLAM) en dubbele 360-graden radar detectie van obstakels om autonome positionering op de bouwplaats te bereiken, met een hoge positioneringsnauwkeurigheid en veiligheid van ±5MM. Het maakt gebruik van een uniek navigatiealgoritme met vier sturende wielen om autonome padplanning, obstakelovergang en andere functies mogelijk te maken, flexibel en veilig.

AGV is in staat om complexe taken uit te voeren door middel van een zelfontwikkeld modulair systeem. Na snelle zelfstandige assemblage kan het chassis binnen 500 kg de snelle opstelling van de werkpositie van middelgrote industriële robotarmen voltooien via het zelfaanpassende platform. Het kan ook luchttaken uitvoeren met behulp van het hefsysteem en samenwerkende robotarmen, en zelfstandig logistieke taken vervullen. Bovendien kan het chassis grote belastingen dragen en voldoen aan de behoeften van verschillende scenario's in fabrieken en bouwplaatsen.

Het ontwerp van AGV is gerealiseerd met behulp van geavanceerde technologieën en materialen. Het heeft een gladde vorm en een oppervlak met kleurrijke verstelbare indicatorlichtbanden om de hele mens-machine interactie te voltooien. Het oppervlak is bedekt met 3A groene lak en het hele chassis is gemaakt van hoogwaardig en lichtgewicht vliegtuigaluminium met efficiënte warmteafvoer en goede stabiliteit. Het hoofdframe heeft een stof- en waterdichte ontwerp met een beschermingsniveau van IP 67. De onderdelen zijn geoxideerd en slijtvast en het stuurwiel is gemaakt van hoogwaardig rubber met een laag bedrijfsgeluid, waardoor het perfect kan omgaan met de complexe bouwomgeving.

De ontwikkeling van AGV begon in maart 2019 en werd voltooid in juni 2020. Het kreeg CR-certificering in augustus 2020 en werd begin september 2020 officieel gelanceerd voor het publiek. In september 2020 werd AGV als eerste bouwrobot onthuld op de China International Industry Fair. Sinds december 2020 heeft AGV deelgenomen aan de bouw van de locatie van het 1e Nationale Congres van de CPC in Shanghai en werd het in maart 2021 tentoongesteld ter inspectie door Xi Jinping, de secretaris-generaal van de CPC.

Het ontwerp van AGV is bekroond met de Platinum A' Design Award in de categorie Robotics, Automaton and Automation Design in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen van wereldklasse die uitzonderlijk en zeer innovatief zijn en bijdragen aan het welzijn van de samenleving. Het ontwerp van AGV vertegenwoordigt de esthetiek van een tijdperk en verlegt de grenzen van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie. Het toont transcendentale excellentie en draagt bij aan het verbeteren van de wereld.

Met zijn unieke eigenschappen en innovatieve ontwerp biedt AGV een baanbrekende oplossing voor de uitdagingen in de bouwsector. Het verbetert de efficiëntie, verhoogt de bouwkwaliteit en zorgt voor een veiligere werkomgeving. AGV is een ware pionier in de bouwrobotica en draagt bij aan de vooruitgang van de bouwsector naar een meer geïndustrialiseerde en geautomatiseerde toekomst.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Fan Wu
Afbeeldingscredits: Fan Wu
Projectteamleden: Wufan Menghao
Projectnaam: AGV
Projectklant: Fan Wu


AGV IMG #2
AGV IMG #3
AGV IMG #4
AGV IMG #5
AGV IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp