Jessture Womenswear Collection: Het Verlangen naar Licht

Een Unieke Benadering van Licht in Mode

De Jessture Womenswear Collection, ontworpen door Jessica Zhengjia Hu, is geïnspireerd op het verlangen en de vastberadenheid om het licht te vinden, zelfs in de donkerste momenten van ons leven. Met behulp van kleurverschuivingen, lichte stoffen en creatieve details, biedt deze collectie een unieke benadering van licht in mode.

In het nummer "Light" van de artiest San Solo is er een zin in de tekst die luidt: "Zelfs als het me blind maakt, wil ik alleen het licht zien." Hoewel de exacte tekst of het woord "licht" niet de inspiratiebron zijn, is het de wens en vastberadenheid om het licht na te jagen die de ontwerper heeft geïnspireerd. In ons leven kunnen er talloze onbekende moeilijkheden, druk en depressie zijn. We kunnen ergens vastzitten, verdwaald raken en lijden in het donker. Maar als we naar de lucht kijken, zien we de stralende sterren als onze gidsen. Hoe donkerder de omgeving is, hoe helderder het licht schijnt.

De Jessture Womenswear Collection toont emotionele veranderingen door te spelen met kleuren, variërend van donkere neutrale tinten tot iets helderdere en lichtere kleuren. Alle kleuren hebben een lage verzadiging met een lichte grijstint om de onvermijdelijke druk, duisternis en moeilijke momenten in ons leven aan te duiden. Naarmate het licht vordert, worden de kleuren geleidelijk aan die van de natuurlijke omgeving, zoals de grond en de lucht. Naast de betekenis van helderheid in visueel opzicht, kan licht ook verwijzen naar gewicht. In dit geval elimineert het psychologisch onze druk en depressie. Om deze eigenschappen uit te drukken, zijn lichte stoffen geselecteerd als belangrijkste materialen. Afneembare details, zoals afneembare bretels, zakken en asymmetrische korsetten, zijn ontworpen om interesse te wekken en de diversiteit in kledinglooks te vergroten. Al deze flexibele details kunnen worden verwijderd of bevestigd aan verschillende outfits, waardoor de drager meer ruimte en vrijheid krijgt om zijn of haar voorkeuren en persoonlijke stijl tot uiting te brengen.

In deze collectie worden verschillende lage verzadigde kleuren gebruikt om een sombere psychologische omgeving te creëren. Vervolgens worden de tinten gemanipuleerd met verschillende helderheid en contrast om de lagen van schaduwen en tinten te benadrukken, zodat ze het driedimensionale effect op de kledingstukken kunnen verbeteren. De collectie maakt voornamelijk gebruik van lichte stoffen zoals katoen, polyester en jacquard, om de drager een zachte en comfortabele ervaring te bieden. Combinaties van creatieve structuren en afneembare details genereren meer mogelijkheden voor de looks. Op deze manier kunnen de kledingstukken fungeren als spiegels die de interacties tussen de emotionele toestand van de drager en de fysieke omgeving weerspiegelen. De ontwerper hoopt dat de drager zich vrij voelt om zijn of haar eigen stijl uit te drukken en te definiëren met meer voldoening.

De Jessture Womenswear Collection is een uitnodiging om het licht te vinden in de donkerste momenten van ons leven. Het is een viering van vastberadenheid, hoop en zelfexpressie. Door middel van kleur, stof en creatieve details biedt deze collectie een unieke benadering van licht in mode. Het is een herinnering dat we altijd het vermogen hebben om ons eigen pad te vinden en onze ware zelf uit te drukken.

De Jessture Womenswear Collection is ontworpen door Jessica Zhengjia Hu en werd tentoongesteld tijdens de New York Fashion Week in september 2018. De collectie werd bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Fashion, Apparel and Garment Design in 2021. Deze onderscheiding erkent het innovatieve ontwerp en de praktische toepasbaarheid van de collectie.

Beeldcredits: Fotograaf Thirteen Studio, Model Katy van N10 Models, 2018


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jessica Zhengjia Hu
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Thirteen Studio, Model Katy from N10 Models, 2018 Image #2: Photographer Thirteen Studio, Model Katy from N10 Models, 2018 Image #3: Photographer Thirteen Studio, Model Katy from N10 Models, 2018 Image #4: Photographer Thirteen Studio, Model Katy from N10 Models, 2018 Image #5: Photographer Thirteen Studio, Model Katy from N10 Models, 2018 Video Credits: Photographer Thirteen Studio, Model Katy from N10 Models, 2018
Projectteamleden: Jessica Zhengjia Hu
Projectnaam: Light
Projectklant: Jessica Zhengjia Hu


Light IMG #2
Light IMG #3
Light IMG #4
Light IMG #5
Light IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp