Citychamp Dartong Plaza: Hoofdkantoor en Creatieve Kantoren

Een Ecologische Gemeenschap voor de Nieuwe Werknemersgeneratie

Het Citychamp Dartong Plaza is een architectonisch meesterwerk ontworpen door het NDA Group. Het gebouw, gelegen in het bruisende productiecentrum van Fuzhou in de zuidelijke provincie Fujian in China, is een vooruitstrevend hoofdkantoor en creatieve kantorencomplex dat inspeelt op de veranderende werkgewoonten in China en de rest van de wereld.

Het ontwerp van het Citychamp Dartong Plaza is geïnspireerd door twee belangrijke lokale tradities: de Fujian Tulou en de scheepsbouw. De indeling van het gebouw is gebaseerd op de cirkelvormige opzet van de Fujian Tulou, een traditionele lokale typologie die een beschermende en gemeenschapsgerichte omgeving creëert. Daarnaast weerspiegelt de verticale ritmiek van de gevels de vorm van een scheepshuid, als eerbetoon aan de eeuwenlange traditie van scheepsbouw in Fuzhou.

Wat het Citychamp Dartong Plaza uniek maakt, is de focus op het creëren van een gezonde en ecologische gemeenschap voor de nieuwe generatie werknemers. Het gebouw is ontworpen als een levend voorbeeld van de beste ecologische praktijken. De groene kenmerken zijn zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van het gebouw te vinden. Royale groene atria concentreren de circulatie binnen het gebouw, terwijl complexe systemen van uitkragende terrassen beschutte ruimtes creëren die energieverlies minimaliseren en gebruikers in staat stellen zich tijdens extreme weersomstandigheden door het gebouw te verplaatsen.

Het Citychamp Dartong Plaza heeft een totale oppervlakte van 37.350 vierkante meter en bestaat uit vijf verdiepingen met een hoogte van 29.300 meter. Het omvat het hoofdkantoor van het bedrijf (9.350 vierkante meter), kantoren voor drie dochterondernemingen (16.450 vierkante meter), commerciële ruimtes (9.500 vierkante meter) en gemeenschappelijke ruimtes (2.050 vierkante meter).

De interactie en samenhang tussen de verschillende teams die de kantoorverdiepingen delen, zijn van groot belang. Daarom zijn de werkruimtes gerangschikt rondom een groot buitenterras, dat uitnodigt tot interactie en het opbouwen van een gemeenschap. De uitgestrekte groene buitenterrassen kunnen worden gebruikt voor spontane vergaderingen of grote bedrijfsevenementen. Op de begane grond zijn er ruime voorzieningen zoals horeca en winkels, zodat het gebouw voldoet aan alle behoeften van de millennial-werknemers, van creatieve werkruimtes tot gemakkelijk toegankelijke faciliteiten zoals cafés, banken en sportscholen.

Het Citychamp Dartong Plaza is een project dat niet alleen efficiënte werkruimtes biedt, maar ook een gemeenschap creëert die innovatie stimuleert. Het is een architectonisch icoon dat de identiteit van Fuzhou versterkt, talent aantrekt en groei stimuleert. Met zijn combinatie van traditionele en moderne elementen en zijn focus op duurzaamheid en gemeenschapsopbouw, belichaamt het Citychamp Dartong Plaza de verschuiving van China van 'fabriek' naar 'digitaal innovatiecentrum'.

Het Citychamp Dartong Plaza is ontworpen door het NDA Group, onder leiding van ontwerpdirecteur Emmanuel Delarue. Het ontwerpteam bestond uit Alex Marcean, Ellen Lin, John Gao, Rob Wang, Robert Sochansky, Tracy Xu en William Huang. Het project werd in 2021 bekroond met de Golden A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur.

Het Citychamp Dartong Plaza, een architectonisch meesterwerk dat de nieuwe generatie werknemers verwelkomt en een gemeenschap creëert die innovatie bevordert, is bijna voltooid. Het is een opvallend voorbeeld van de verschuiving van China naar een digitaal innovatiecentrum en zal ongetwijfeld een van de meest herkenbare iconen van de metropool Fuzhou worden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: NDA Group
Afbeeldingscredits: NDA Group
Projectteamleden: Design Director: Emmanuel Delarue Design Team: Alex Marcean, Ellen Lin, John Gao, Rob Wang, Robert Sochansky, Tracy Xu, William Huang
Projectnaam: Citychamp Dartong Plaza
Projectklant: NDA Group


Citychamp Dartong Plaza IMG #2
Citychamp Dartong Plaza IMG #3
Citychamp Dartong Plaza IMG #4
Citychamp Dartong Plaza IMG #5
Citychamp Dartong Plaza IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp