Slope House: Een Architectonisch Meesterwerk in Zuid-Korea

Een Unieke Woning Geïnspireerd door de Kam-ak Berg

De Slope House, ontworpen door Kyungsik Kim, is een adembenemend architectonisch meesterwerk gelegen in de prachtige stad Wonju in Zuid-Korea. Geïnspireerd door de nabijgelegen Kam-ak berg, weerspiegelt dit unieke ontwerp de glooiende hellingen van de natuurlijke omgeving en creëert het een harmonieuze samensmelting van functionaliteit en esthetiek.

Met een oppervlakte van 187m2 en twee verdiepingen, is de Slope House een ware blikvanger. Het belangrijkste ontwerpconcept van het huis is het creëren van een hellend oppervlak dat zowel als dak als gevel fungeert. Het dak is niet alleen een visueel indrukwekkend element voor bewoners en bezoekers, maar ook een metafoor voor de helling van de Kam-ak berg op de locatie. Het sculpturale terras op het dak, dat uitkijkt op de oostelijke berg, biedt het hele jaar door een spectaculair uitzicht met steeds veranderende landschappen.

De materialen die gebruikt zijn bij de realisatie van de Slope House zijn zorgvuldig gekozen om zowel duurzaamheid als esthetiek te waarborgen. Het dak is bedekt met donkergekleurd zink, wat een mooi contrast vormt met de lichtgrijze bakstenen muur. Het gebruik van zink als dakafwerking zorgt ervoor dat het huis bestand is tegen de strenge winters met zware sneeuwval. Daarnaast is cortenstaal gebruikt als accentmateriaal tussen het zink en de baksteen, waardoor de twee verschillende materialen op harmonieuze wijze worden verbonden.

De bouw van de Slope House bracht enkele uitdagingen met zich mee, met name vanwege het barre winterweer op de locatie. Deze uitdagingen hebben geleid tot het compacte ontwerp van het huis, dat perfect past bij de omgeving en de extreme weersomstandigheden trotseert.

De Slope House is niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar heeft ook erkenning gekregen in de vorm van de prestigieuze A' Design Award. In 2021 werd dit ontwerp bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur. Deze onderscheiding is toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. De Slope House wordt geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheden, en wekt bewondering en verwondering op bij iedereen die het ziet.

De Slope House is een ware parel in de wereld van architectuur en een inspiratiebron voor ontwerpers over de hele wereld. Met zijn unieke ontwerp dat de schoonheid van de natuurlijke omgeving omarmt, is dit huis een perfect voorbeeld van hoe architectuur en natuur in perfecte harmonie kunnen samenkomen.

Beeldcredits: Afbeelding #1: Fotograaf Kyung Roh, Afbeelding #2: Fotograaf Kyung Roh, Afbeelding #3: Fotograaf Kyung Roh, Afbeelding #4: Fotograaf Kyung Roh, Afbeelding #5: Fotograaf Kyung Roh


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kyungsik Kim
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Kyung Roh, Image #2: Photographer Kyung Roh, Image #3: Photographer Kyung Roh, Image #4: Photographer Kyung Roh, Image #5: Photographer Kyung Roh
Projectteamleden: Kyungsik Kim
Projectnaam: Slope House
Projectklant: Kyungsik Kim


Slope House IMG #2
Slope House IMG #3
Slope House IMG #4
Slope House IMG #5
Slope House IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp