Shijiazhuang Vanke: Een Balans tussen Verkoop en Café

Een Sales Exhibition Center dat een Rustige Levensstijl Vertegenwoordigt

Na zorgvuldig onderzoek naar de levensstijl van jonge stadsbewoners, ontdekte ontwerper Neville Yung dat cafés geliefde ontmoetingsplekken zijn voor deze doelgroep. Omdat een café rust en ontspanning biedt in het drukke stadsleven, heeft hij ervoor gekozen om het sales exhibition center van Shijiazhuang Vanke in te richten als een koffiehuis.

Het sales exhibition center van Shijiazhuang Vanke onderscheidt zich van andere verkoopcentra door de locatie van het gebouwmodel in het achterste gedeelte van de ruimte. De ontwerper hoopt dat de verschillende interacties in de sales exhibition mensen inspireren om meer mogelijkheden voor hun toekomst te verkennen en dat ze die mogelijkheden hier bij Vanke kunnen vinden. Om een levendige en energieke sfeer te creëren, zijn er verschillende soorten poppen verspreid over de ruimte.

Het meest kenmerkende symbool van het koffiegedeelte is de zeshoek, die is afgeleid van de chemische formule van koffiebranden. Het plafond van dit gedeelte is opgebouwd uit zeshoekige elementen die op een onregelmatige manier zijn gerangschikt. Deze zeshoeken zijn gecombineerd met een massief houten vloer, wat zorgt voor een harmonieus samenspel van materialen en kleuren. Volgens de ontwerper kan massief hout een gezellige en huiselijke sfeer creëren in tegenstelling tot koude marmeren vloeren.

Het Vanke-project in Shijiazhuang wil de lokale gemeenschap betrekken. De ontwerper heeft daarom gebruik gemaakt van elementen uit het dagelijks leven en de lokale cultuur om een gevoel van hoop en levendigheid over te brengen. Het ontwerpconcept zorgt ervoor dat de ruimte niet kil en zakelijk aanvoelt, maar juist mensen weer in contact brengt met het leven zelf.

Het sales exhibition center van Shijiazhuang Vanke is gerealiseerd tussen oktober 2018 en maart 2019 in Shijiazhuang City, Hebei Province, China. Het heeft een vloeroppervlakte van 1500 vierkante meter.

Dit ontwerp heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het sales exhibition center van Shijiazhuang Vanke is een voorbeeld van technische perfectie en artistiek talent, en wekt bewondering en verwondering op bij bezoekers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Neville Yung
Afbeeldingscredits: Neville Yung
Projectteamleden: Designer: Neville Yung
Projectnaam: Vanke Metropolis
Projectklant: Neville Yung


Vanke Metropolis IMG #2
Vanke Metropolis IMG #3
Vanke Metropolis IMG #4
Vanke Metropolis IMG #5
Vanke Metropolis IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp