Architecturale Pracht met Uitzicht: Panoramic

Eliza Schuchovski's Meesterwerk Verenigt Natuur en Design

In het hart van de Atlantische Woud, met uitzicht op zee, ontstaat een architecturaal wonder dat de familiebanden versterkt en de natuur omarmt.

De Panoramic woning, ontworpen door Eliza Schuchovski, is een toonbeeld van architecturale innovatie, geïnspireerd door de adembenemende natuurlijke omgeving. Dit project, gesitueerd aan de Brava Beach in Itajaí, Brazilië, is een perfecte harmonie tussen de wensen van de bewoners en de uitdagingen van het terrein. De woning is een ware ode aan de Braziliaanse identiteit en duurzaamheid, waarbij de integratie met de natuur en het gebruik van lokale materialen centraal staan.

De unieke eigenschappen van de Panoramic woning liggen in de parametrische architectuur, waarbij de vormgeving is afgestemd op de specifieke behoeften van de bewoners en de kenmerken van het terrein. De opvallende driehoekige uitkragingen, waaronder het zwembad dat de punt van het terrein accentueert, en de hoofdsuite van de woning, bieden een ongeëvenaard uitzicht op de omgeving.

De realisatie van dit project vereiste een zorgvuldige selectie van materialen om de Braziliaanse flair te waarborgen. Natuurlijke elementen, texturen en kleuren zijn gekozen om de belangrijkste kenmerken van het project te benadrukken: integratie met de natuur, benutting van het landschap en technologische vooruitgang. De structuur van de woning, met grote overspanningen en uitkragingen, maakt gebruik van voorgespannen betonplaten voor ruime openingen en een zwevend zwembad als apart systeem.

De interactie met de woning is verdeeld in drie hoofdgebieden: sociaal, privé en service. Deze sectoren zijn verbonden via de tussenverdieping, waar de spiraaltrap een sculpturaal middelpunt vormt. De leefruimtes zijn ruim en naadloos geïntegreerd met elkaar en de omgeving, wat zorgt voor een warme en welkome sfeer met uiteenlopende uitzichten op het strand, het bos en de stad in de verte.

De Panoramic woning, die in 3,5 jaar tijd van concept tot voltooiing is ontwikkeld, is een opmerkelijk project dat zich nestelt in het behouden landschap van het Atlantische Woud. Het onderzoek voor dit project was gericht op de realisatie van een ruimtelijk huis dat de Braziliaanse essentie weerspiegelt en de primaire uitzichten op het landschap versterkt.

De grootste uitdagingen bij het ontwerp waren de integratie van de architectuur met de ruige topografie en de scherpe hoek van het terrein. Dit resulteerde in een indrukwekkende architectuur, precies op het hoogste visuele punt van de locatie, waardoor een prachtig panoramisch uitzicht ontstaat.

De Panoramic woning is ontworpen voor een gezin dat op zoek is naar een nieuwe levensstijl aan zee. Een gevoel van verbondenheid en identiteit, een panoramisch uitzicht op de zee, elementen van Braziliaanse cultuur en een milieuvriendelijke constructie waren enkele van de uitgangspunten van het project. De woning is gecamoufleerd om de landschappen te versterken, met een hedendaagse architectuur van pure elementen en horizontale lijnen, verrijkt door prominente punten.

De Panoramic woning is bekroond met de Gouden A' Design Award in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke ontwerpen die de kunst, wetenschap, design en technologie vooruit helpen en een significante impact hebben op de wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Eliza Schuchovski
Afbeeldingscredits: Image #1: Eduardo Macarios, Panoramic House, 2020 Image #2: Eduardo Macarios, Panoramic House, 2020 Image #3: Eduardo Macarios, Panoramic House, 2020 Image #4: Eduardo Macarios, Panoramic House, 2020 Image #5: Eduardo Macarios, Panoramic House, 2020 Video #5: Hoek Studio, Panoramic House, 2020
Projectteamleden: Eliza Schuchovski
Projectnaam: Panoramic
Projectklant: Schuchovski Arquitetua


Panoramic IMG #2
Panoramic IMG #3
Panoramic IMG #4
Panoramic IMG #5
Panoramic IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp