Yale's Innovatieve Blik op Huisbeveiliging

De Slimme Binnen Camera van Yale en Dolmen Design

De Yale Smart Indoor Camera, ontworpen door Yale en Dolmen Design Agency, markeert een nieuwe stap in huisbeveiligingstechnologie met zijn geavanceerde AI-functies en stijlvolle ontwerp.

Deze binnen camera, die eenvoudig te installeren en te gebruiken is, kan worden geïntegreerd met andere slimme Yale-producten om een compleet beveiligingssysteem voor thuis te creëren. De camera is ontworpen met het oog op discretie en gebruiksgemak, met functies zoals een privacy-modus die de camera uitschakelt wanneer u thuiskomt. Dit zorgt voor extra gemak wanneer het apparaat is verbonden met een Smart Alarm. De slimme camera is ontworpen om het aantal onnodige meldingen te verminderen dankzij ingebouwde AI-mogelijkheden, en biedt een live feed van uw huis voor gemoedsrust.

Wat de Yale Smart Indoor Camera onderscheidt, is het streven naar eenvoud in zowel vorm als functie. Het apparaat is ontworpen om in alle huisstijlen te passen en uw interieur discreet in de gaten te houden. Het geïntegreerde kabelbeheersysteem zorgt voor een strakke uitstraling bij wandmontage. De kop van de camera kan flexibel in alle richtingen worden bewogen voor een maximaal gezichtsveld. AI-functies zoals mensdetectie zorgen voor slimmere monitoring.

De ontwerpers hebben gekozen voor een discrete en elegante vormgeving die een premium uitstraling geeft aan het hardware-ontwerp. Door de design thinking-methodologie toe te passen, is een strakke, onopvallende vorm gecreëerd die bij elke interieurstijl past en een perfecte balans biedt tussen esthetiek en functionaliteit. De materiaalkeuze benadrukt een premium oppervlak voor een zacht gevoel, zowel visueel als tactiel. Gebruiksvriendelijke ontwerpprincipes hebben de ontwikkeling geïnformeerd, zodat dit ontwerp aansluit bij de andere producten van Yale.

De camera beschikt over 1080p Full HD, digitale pan- en zoommogelijkheden, nachtzicht en een breed dynamisch bereik. Met een kijkhoek van 110° en communicatie via Wi-Fi 2.4 GHz, biedt de camera ook tweeweg audio met volledige duplex audio, echo-onderdrukking en AAC-audiocodec. Intelligentie functies omvatten bewegingsdetectie, detectiezones, privacyzones, mensdetectie en huisdierdetectie. Video-opslagopties omvatten ingebouwde lokale opslag op flashgeheugen en 30 dagen cloudopname.

De Indoor Camera biedt slimmere monitoring voor het interieur van uw huis. Het apparaat kan rechtstreeks met het internet worden verbonden, waardoor het van overal ter wereld kan worden bediend met een enkele applicatie, de Yale Home-app, op uw mobiele telefoon. Het kan detecteren en gebruikers waarschuwen als er mensen zijn gezien, en ingebouwde AI-functies zullen het aantal ongewenste meldingen van huisdieren of robotstofzuigers, die vaak de sensoren van de camera activeren, verminderen.

Het project begon in januari 2022 in Malmö, Zweden. De nieuwe slimme camerareeks werd voor het eerst tentoongesteld op de IFA Berlijn in september 2023 en vervolgens gelanceerd in januari 2024. Onderzoek naar de marktbehoeften en concurrentieanalyse heeft geleid tot verbeteringen op het gebied van montageoplossingen en kabelbeheer. De grootste uitdaging was het vinden van een goede oplossing voor kabelbeheer die deel uitmaakte van de monteeroplossing. Na verschillende ontwerpiteraties en stress-tests op een nepmuur, werd een ontwerp gekozen dat het beste werkte vanuit het perspectief van de klantbeleving.

Deze Design is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Beveiliging, Veiligheid en Surveillance Producten in 2024. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan topontwerpen die blijk geven van uitmuntende expertise en innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yale, ASSA ABLOY
Afbeeldingscredits: Yale, ASSA ABLOY group
Projectteamleden: Dolmen Design and Innovation agency
Projectnaam: Yale Smart Indoor Camera
Projectklant: Yale


Yale Smart Indoor Camera IMG #2
Yale Smart Indoor Camera IMG #3
Yale Smart Indoor Camera IMG #4
Yale Smart Indoor Camera IMG #5
Yale Smart Indoor Camera IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp