X Skier: Innovatieve Intelligente Skihelm

Revolutionaire veiligheid en slimme functies voor skiliefhebbers

De X Skier is een baanbrekende skihelm die de veiligheid en het plezier van skiën naar een hoger niveau tilt. Met geavanceerde technologieën en slimme functies biedt deze helm een unieke ski-ervaring voor wintersporters van alle niveaus.

De X Skier is ontworpen door Yiming Xu en zijn team van getalenteerde ontwerpers. Geïnspireerd door de behoefte aan verbeterde veiligheid en communicatie tijdens het skiën, heeft het team een innovatieve helm ontwikkeld die de richting van de drager aangeeft en tegelijkertijd zorgt voor een naadloze verbinding met de buitenwereld.

Een van de belangrijkste kenmerken van de X Skier is de ingebouwde richtingindicator. Door middel van een slimme bewegingssensor op de achterkant van de helm, kan de helm automatisch de bewegingen van de drager detecteren en de richting aangeven aan andere skiërs. Dit vermindert het risico op botsingen en zorgt voor een veiligere ski-ervaring voor iedereen op de piste.

Daarnaast is de X Skier uitgerust met een Bluetooth-communicatiesysteem in de zij-oorschelp. Hiermee kunnen gebruikers eenvoudig muziek afspelen of pauzeren, telefoongesprekken voeren en in geval van nood zelfs een noodoproep plaatsen. Dit zorgt voor een naadloze en handsfree communicatie tijdens het skiën, zonder dat de gebruiker zijn of haar telefoon hoeft tevoorschijn te halen.

De X Skier is gemaakt met behulp van geavanceerde technologieën zoals CNC-machining en metalen 3D-printing. De helm is vervaardigd uit hoogwaardige materialen zoals PC, rubber en metaal, waardoor hij duurzaam en toch lichtgewicht is. Met een afmeting van 190mm breed, 170mm diep en 200mm hoog, past de helm comfortabel op het hoofd van de drager.

De X Skier is ontworpen met het oog op de behoeften van skiërs van alle niveaus. Of je nu een ervaren skiër bent die op zoek is naar extra veiligheid en functionaliteit, of een beginner die zijn of haar vaardigheden wil verbeteren, deze helm biedt de perfecte combinatie van stijl, comfort en innovatie.

De X Skier heeft al veel erkenning gekregen in de designwereld en heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Security, Safety and Surveillance Products Design in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve ontwerp en de bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

Met de X Skier kunnen skiërs genieten van een veilige en geavanceerde ski-ervaring. Of je nu de bergen afdaalt of gewoon geniet van de prachtige omgeving, deze intelligente skihelm zorgt ervoor dat je altijd in controle bent en vol vertrouwen kunt skiën.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: TIANYANG YUAN
Afbeeldingscredits: TIANYANG YUAN
Projectteamleden: Xuesong Li Yiming Xu Tianyang Yuan Mengjie Li Min Zhang Zeyu Ye Yan Chen Yuan Luo Shitong Yan
Projectnaam: X Skier
Projectklant: TIANYANG YUAN


X Skier IMG #2
X Skier IMG #3
X Skier IMG #4
X Skier IMG #5
X Skier IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp