Renovatie van Tongyuan Sales Centre in Qin Lake Scenic Area

Een unieke transformatie van een traditioneel gebouw

Het Tongyuan Sales Centre, ontworpen door Jun Tang en Yaozong Han, heeft een opvallende renovatie ondergaan om te voldoen aan de behoeften van de huidige ruimte en een nieuw leven te geven als tentoonstellingshal in de stedelijke omgeving.

Gelegen aan de hoofdingang van het Qin Lake Scenic Area, was het oorspronkelijke gebouw uniek en expressief qua vorm, maar de gevel was rigide en paste niet goed bij de rest van de architectuur. Om deze uitdaging aan te pakken, hebben de ontwerpers de oorspronkelijke buitenste laag van het gebouw verwijderd en de gevel aan de westkant opnieuw ontworpen met een windgordijngevel. Aan de oostkant van het gebouw is een geperforeerde aluminium gordijngevel toegepast om het spel van licht en schaduw op de gevel te verrijken.

De renovatie van het Tongyuan Sales Centre was echter niet zonder uitdagingen. Het was een kwestie van het verenigen van de nieuwe inhoud met de bestaande situatie en het creëren van een hoofdingang in een beperkte ruimte voor tentoonstellingen. Het vinden van een harmonieuze co-existentie tussen architectuur en omgeving was van cruciaal belang. Het aanpassen aan de tijd en lokale omstandigheden bleek de sleutel te zijn tot een succesvolle transformatie.

De nieuwe gevel van het Tongyuan Sales Centre is een opvallend kenmerk van het gebouw. Aan de westkant is een windgordijngevel toegepast, compleet met een groot luifel die niet alleen voldoet aan de eisen van de hoofdingang, maar ook de windgordijngevel afrondt. Aan de oostkant zorgt een geperforeerde aluminium gordijngevel voor een boeiend spel van licht en schaduw.

De renovatie van het Tongyuan Sales Centre is uitgevoerd met oog voor kostenbeheersing en met respect voor de beperkte transformatiescope. De gebruikte materialen zijn onder andere aluminium, staal en glas. Het resultaat is een uniek en modern gebouw dat perfect past bij de omgeving van het Qin Lake Scenic Area.

Het Tongyuan Sales Centre is een inspirerend voorbeeld van hoe een traditioneel gebouw kan worden getransformeerd tot een eigentijds en functioneel ontwerp. Deze renovatie heeft het gebouw nieuw leven ingeblazen en biedt bezoekers een boeiende en esthetisch aantrekkelijke ervaring.

Fotografie: Tian Fangfang Architectural Photography

Dit ontwerp heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2020. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp, evenals de technische kenmerken en artistieke vaardigheden die het tentoonstelt. Het Tongyuan Sales Centre is een ware blikvanger en een inspiratie voor de architectuurwereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jun Tang & Yaozong Han
Afbeeldingscredits: Photography: Tian Fangfang Architectural Photography
Projectteamleden: Design company: Shanghai Tongyuan Architecture Design Co.,Ltd. Design team: Jun Tang, Yaozong Han, Tao Yang, Shengxiang Li
Projectnaam: Design of Complementary Building
Projectklant: Jun Tang & Yaozong Han


Design of Complementary Building IMG #2
Design of Complementary Building IMG #3
Design of Complementary Building IMG #4
Design of Complementary Building IMG #5
Design of Complementary Building IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp