Akimbo Coffee Beer: Een Verfrissend Ontwerp voor de Zomer

Een Unieke Samenwerking tussen Akimbo Cafe en E.T. Brewery

Inleiding:

Akimbo Cafe en E.T. Brewery hebben de handen ineengeslagen om twee ambachtelijke koffiebieren te lanceren: de Colombiaanse melkporter en de Yirgacheffe Snowfield Berlin zure tarwe. Het verpakkingsontwerp combineert de kenmerken van beide merken en creëert een verfrissend effect met behulp van levendige illustraties en handgeschreven lettertypen op de aluminium blikjes.

De inspiratie voor dit project kwam voort uit een zomerse trip naar de kust. Daarnaast dienden eerdere dranketiketten als bron van inspiratie voor het ontwerp. De combinatie van een ontspannen en levendige illustratiestijl met een retro lettertype resulteert in een verpakking met een retro en modieuze uitstraling.

Het ontwerp van Akimbo Coffee Beer onderscheidt zich door de unieke samenwerking tussen de twee merken. Het gebruik van levendige illustraties en handgeschilderde lettertypen op de aluminium blikjes zorgt voor een verfrissend effect. De materialen van de verpakking zijn aluminium blikjes.

De buitenverpakking heeft een afmeting van 115 mm lengte, 66 mm breedte en 66 mm hoogte.

De lancering van de co-branded dranken valt aan het einde van de zomer, wanneer de temperaturen in Shenzhen nog steeds hoog zijn. Het ontwerp streeft ernaar om een verfrissend effect over te brengen op de verpakking. Het ontwerp is geïnspireerd op de ontspannen ervaring van het drinken van ijskoud bier in de zomer. De illustratie toont het iconische figuur van Akimbo, Leonardo da Vinci en een buitenaards wezen van E.T. Brewery die samen naar het strand gaan om te surfen en te spelen.

Het project begon in september 2018 en werd voltooid in oktober 2018 in Shenzhen. Voorafgaand aan het ontwerp werd er onderzoek gedaan naar de behoeften van de jonge consument en de markt voor koffie- en bierverpakkingen. Het bleek dat er geen verpakkingen waren die gebruik maakten van handgetekende illustraties, wat een verrassende ontdekking was voor het ontwerpteam. Het gebruik van handgetekende illustraties bleek een groot voordeel te zijn voor Akimbo Coffee Beer en trok veel fans aan. Het ontwerp richt zich op het creëren van een ontspannen en levendig effect, naast het verstrekken van de nodige informatie.

Het ontwerpteam heeft veel tijd besteed aan het ontwerpen van de illustraties en het lettertype. Daarnaast moesten ze ervoor zorgen dat het ontwerp duidelijk communiceerde dat het om een alcoholische drank ging en niet verward kon worden met een frisdrank.

Het verpakkingsontwerp van Akimbo Coffee Beer gebruikt een vintage handgeschilderde illustratiestijl om een ontspannen en verfrissend imago te creëren. De illustraties tonen een zomers strandtafereel en trekken vooral jongeren aan.

Akimbo Coffee Beer heeft in 2020 de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Packaging Design. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met Akimbo Coffee Beer hebben Akimbo Cafe en E.T. Brewery een uniek en verfrissend ontwerp gecreëerd dat de zomerse sfeer perfect weergeeft. Het ontwerp combineert levendige illustraties en handgeschreven lettertypen om een ontspannen en modieuze uitstraling te creëren. Het is een ware blikvanger voor liefhebbers van koffie en bier.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wen Liu
Afbeeldingscredits: Image#1: Creator Wen Liu, Akimbo Coffee Beer, 2018 Image#1: Illustration Kaichen Xie, Akimbo Coffee Beer, 2018 Image#1: Illustration Yawen Dai, Akimbo Coffee Beer, 2018 Image#1: Creator Weijie Kang, Akimbo Coffee Beer, 2018
Projectteamleden: Designer: Wen Liu Designer: Kaichen Xie Designer: Weijie Kang
Projectnaam: Akimbo Coffee Beer
Projectklant: Wen Liu


Akimbo Coffee Beer IMG #2
Akimbo Coffee Beer IMG #3
Akimbo Coffee Beer IMG #4
Akimbo Coffee Beer IMG #5
Akimbo Coffee Beer IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp