H2O House: Een Uniek Voorbeeld van Klimaatgevoelig Ontwerp

Een Architectonisch Meesterwerk door Niroop Kumar Reddy Nallari

Inleiding:

De H2O House, ontworpen door Niroop Kumar Reddy Nallari, is een adembenemend voorbeeld van klimaatgevoelig ontwerp in de residentiële context van Hyderabad. Met een oppervlakte van 12500 vierkante voet is deze woning ontworpen voor een gezin van vier personen. De naam van het huis verwijst naar de aanwezigheid van zowel binnen- als buitenwaterlichamen, die niet alleen zorgen voor passieve koelingstechnieken, maar ook de zintuigen kalmeren. Het unieke karakter van het huis ligt in de intelligente interactie tussen ruimtes, natuurlijk ontwerp en eenvoudige texturen. Dit artikel verkent de bijzondere kenmerken en het ontwerpproces van de H2O House.

Ontwerp Unieke Eigenschappen:

Het uitgangspunt bij het indelen van de ruimtes van het huis was het bieden van maximale natuurlijke verlichting. Om de integratie met andere elementen van de natuur mogelijk te maken, zijn er groene plekken en een waterlichaam in het huis aanwezig. Het waterlichaam, gelegen in het noordoostelijke deel van het huis, zorgt voor verdampingskoeling en verlaagt de binnentemperatuur overdag. Lichtgewicht vliegasstenen en thermische isolatieplaten worden gebruikt als metselwerk, wat de warmtegeleiding van buiten naar binnen vermindert.

Technologie en Realisatie:

Voor de constructie van de H2O House worden lichtgewicht vliegasstenen en thermische isolatieplaten gebruikt. Passieve koeltechnieken worden toegepast om de architectonische elementen te ondersteunen bij het minimaliseren van de warme temperaturen in tropische klimaten. Thermisch reflecterende verf wordt gebruikt om de invallende straling van de zon terug te kaatsen.

Ontwerplocatie en Tijdlijn:

De H2O House is gelegen in het chique Jubilee Hills-gebied in Hyderabad. Het ontwerpproces van dit project heeft plaatsgevonden binnen een bepaalde tijdsperiode.

Uitdagingen en Onderzoek:

Een van de uitdagingen bij dit ontwerp was het vinden van een oplossing voor de aanwezigheid van twee bestaande oude bomen op het terrein. Het was belangrijk om deze bomen niet alleen als esthetisch element te gebruiken, maar ook om ruimte te bieden voor hun groei en ze te behouden in hun oorspronkelijke staat.

Conclusie:

De H2O House is een meesterwerk van architectuur dat laat zien hoe klimaatgevoelig ontwerp kan bijdragen aan het creëren van comfortabele en duurzame woonruimtes. Het intelligente gebruik van ruimtes, de integratie van natuurlijke elementen en de toepassing van passieve koelingstechnieken maken dit huis uniek en inspirerend. Niroop Kumar Reddy Nallari heeft met dit ontwerp een nieuwe standaard gezet voor klimaatgevoelige architectuur.

Awards en Erkenning:

De H2O House is bekroond met de prestigieuze Zilveren A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp van de H2O House illustreert een opmerkelijk niveau van excellentie en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Design Team:

- Niroop Kumar Reddy - Rupana Reddy

Design Tags:

h20

Let op: Dit artikel is vertaald en aangepast om te voldoen aan de redactionele richtlijnen van ons tijdschrift. De oorspronkelijke tekst is verstrekt door de ontwerper.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: NIROOP KUMAR REDDY NALLARI
Afbeeldingscredits: NIROOP KUMAR REDDY NALLARI
Projectteamleden: NIROOP KUMAR REDDY RUPANA REDDY
Projectnaam: H2O
Projectklant: NIROOP KUMAR REDDY NALLARI


H2O IMG #2
H2O IMG #3
H2O IMG #4
H2O IMG #5
H2O IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp