Architecturale Harmonie: Het "In Between" Huis

Traditie en Moderniteit versmelten in Seyedjalil Mousavi's Ontwerp

In het hart van Hamadan verrijst een huis dat de grenzen tussen binnen en buiten vervaagt. Het "In Between" project van architect Seyedjalil Mousavi herdefinieert de interactie met de stedelijke omgeving door middel van innovatieve architectuur en traditionele materialen.

De essentie van het "In Between" huis ligt in de symbiose van privé en publiek, van huiselijkheid en stadsleven. Mousavi's ontwerp neemt de historische veranda's van Hamadan als uitgangspunt en transformeert deze tot dynamische ruimtes die de binnen- en buitenwereld met elkaar verbinden. De bakstenen "enveloppen" aan weerszijden van het huis doorbreken de conventionele scheidingen en creëren veranda's die zowel visueel als functioneel de woonruimtes uitbreiden.

De realisatie van dit project is een staaltje van vakmanschap waarbij traditionele bakstenen en moderne materialen zoals wit marmer en pleisterwerk samenkomen. Deze combinatie zorgt voor een harmonieuze overgang tussen de robuuste buitenkant en het verfijnde interieur. De technische specificaties van het huis, met een oppervlakte van 140 vierkante meter en een hoogte van ruim 11 meter, maken het tot een indrukwekkend staaltje architectuur.

De interactie met de omgeving staat centraal in de beleving van het "In Between" huis. De klant benadrukte het belang van een sterke verbinding tussen binnen en buiten, wat gerealiseerd werd door de strategische plaatsing van de bakstenen veranda's. Deze keuze voor traditionele materialen en de integratie met de stedelijke context vormen de kern van het ontwerp.

De ontwikkeling van het project, dat liep van maart 2020 tot februari 2022, was een samenspel tussen de wensen van de klant, de unieke eigenschappen van de locatie en de creatieve visie van het ontwerpteam. Ondanks uitdagingen zoals een beperkt bouwbudget en de diversiteit aan wensen van de familieleden, is het project succesvol voltooid en door stedelijke experts goedgekeurd.

Het "In Between" huis is niet onopgemerkt gebleven in de architectuurwereld. Het ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een erkenning voor uitmuntend en creatief design dat ervaring en vindingrijkheid aantoont. Deze prijs bevestigt de bijdrage van het huis aan het verbeteren van de levenskwaliteit en het verrijken van de stedelijke omgeving.

De beelden van het project, vastgelegd door fotograaf Mohammad Hassan Ettefagh, en de video gecreëerd door Hamed Zangene, dragen bij aan de visuele storytelling die de essentie van het "In Between" huis vastlegt. Met dit project bewijst Mousavi dat architectuur meer is dan bouwen alleen – het is een dialoog met de tijd, de cultuur en de gemeenschap.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: MA Office
Afbeeldingscredits: All Images Photographer :Mohammad Hassan Ettefagh, Video Credits: Hamed Zangene
Projectteamleden: Lead Architects: Seyed Jalil Mousavi- Team members: Akam Katoorani,Sepehr Edalati,Atefeh Safakish
Projectnaam: In Between
Projectklant: MA Office


In Between IMG #2
In Between IMG #3
In Between IMG #4
In Between IMG #5
In Between IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp