Be Amphitheatre: Een Openbare Ruimte voor Ontmoetingen en Optredens in Warschau

Een Unieke Mix van Architectuur en Groene Zones

Warschau, Polen - September 2020

Het Be Amphitheatre, ontworpen door Modelina Architekci, is een open, democratische ruimte gewijd aan interessante bijeenkomsten en podiumkunsten. Het is gemakkelijk toegankelijk voor alle huurders en medewerkers van de Sluzewiec zakelijke sector. Dit openluchttheater is ontstaan als reactie op de vraag naar openbare ruimtes zonder hekken in het zakendistrict van Warschau.

Het Be Amphitheatre is ontworpen om een betekenisvolle ontmoetingsplaats te worden, een nieuw symbool voor dit deel van Mokotow en een bron van verandering. Het moderne ontwerp combineert de klassieke formule van een amfitheater met groene zones, die zo hard nodig zijn in dit deel van de stad.

Het gebouw heeft de vorm van een cirkel, bedekt met een massief betonnen dak gevuld met glas. Dit dak rust op een krachtige betonnen muur. Rondom het auditorium bevindt zich een kenmerkende, monumentale betonnen ring die zowel het betonnen/glasdak als de met gras bedekte heuvel aan de straat omringt. Deze ring is zorgvuldig geplaatst om een naadloze overgang van het landschap naar het auditorium mogelijk te maken.

Het Be Amphitheatre biedt een open ruimte in de openbare ruimte. Het is een plek waar de lokale gemeenschap wordt ondersteund. In de directe omgeving bevindt zich een kantorengebied dat verstoken is van openbare ruimtes en recreatie- en ontmoetingsplekken. Deze nieuwe ruimte maakt het mogelijk om evenementen te organiseren voor de bewoners van de wijk en creëert een intieme ruimte voor kinderen en jongeren. Ook de medewerkers van de omliggende kantoorgebouwen kunnen er gebruik van maken. Zo kunnen er yogalessen en openbare lezingen worden georganiseerd.

Het Be Amphitheatre is een voorbeeld van hoe zelfs private investeringen kunnen bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van de openbare ruimte. Het biedt een volledig open ruimte die voor iedereen toegankelijk is, zonder beperkingen. Naast de entertainment- en evenementenfunctie is er ook een multifunctionele, grote speeltuin gecreëerd die openstaat voor alle bewoners.

Het Be Amphitheatre is een plek geworden waar mensen samenkomen, betekenisvolle toespraken worden gehouden en verandering wordt gestimuleerd. Het is een moderne constructie die op zoek gaat naar een nieuwe invalshoek voor bekende zaken. Het biedt een antwoord op de vraag naar openbare ruimtes in het zakendistrict van Warschau, vrij van hekken en geschikt voor informele, vriendelijke ontmoetingen in de open lucht.

Het Be Amphitheatre heeft in 2022 de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het Be Amphitheatre wordt geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheden, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Beeldcredits: Patryk Lewiński


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: mode:lina™
Afbeeldingscredits: Patryk Lewiński
Projectteamleden: Pawel Garus Jerzy Wozniak Magdalena Strąg
Projectnaam: Be Amphitheatre
Projectklant: mode:lina™


Be Amphitheatre IMG #2
Be Amphitheatre IMG #3
Be Amphitheatre IMG #4
Be Amphitheatre IMG #5
Be Amphitheatre IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp