Las Solanas: Een Symfonie van Natuur en Luxe

Architect Alberto Torres presenteert exclusief woonproject in Brazilië

In de bruisende stad Torres, waar natuur en comfort samensmelten, rijst een uniek woonproject op: Las Solanas. Dit architecturale hoogstandje, ontworpen door Alberto Torres, biedt bewoners een ongeëvenaarde levensstijl met uitzicht op zee.

Las Solanas Sea Studios is niet zomaar een residentieel gebouw. Het is een toevluchtsoord dat de essentie van de kuststad Torres in Rio Grande do Sul, Brazilië, belichaamt. Met slechts negentien exclusieve appartementen, allemaal met zeezicht, biedt Las Solanas een unieke woonervaring. De locatie is uitzonderlijk, omgeven door natuurlijke schoonheid en op slechts een steenworp afstand van de trendy Prainha-strand en de adembenemende uitzichten van Farol Hill.

De innovatie en het unieke karakter van Las Solanas komen tot uiting in de bouwtechnieken. Het gehele gebouw is opgetrokken uit beton, zonder gebruik van bakstenen. De betonnen vloeren zijn vlak en gepolijst, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling en gewichtsbesparing. De muren volgen hetzelfde concept en zijn eveneens van beton, met een unieke 'Gabião'-bekleding die handmatig is aangebracht en de textuur van een naburig historisch gebouw weerspiegelt.

Las Solanas strekt zich uit over 2180,19 vierkante meter en telt zes verdiepingen. De begane grond met dubbelhoge entreehal biedt toegang tot het gebouw en bevat parkeerplaatsen en een opslagruimte voor surfplanken. De tweede verdieping huisvest meer parkeerruimte, een gemeenschappelijke wasserette, fietsenstalling en een gemeenschappelijke tuin. Het dak biedt ruimte aan de belangrijkste gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een zonneterras, fitnessruimte en een ruimte voor parilla, alle met een prachtig uitzicht op zee.

De privé-eenheden zijn ontworpen met een industriële stijl, met muren en plafonds van blootgesteld beton en gladde cementvloeren. De ramen zijn uitgevoerd in zwart PVC en de balkons hebben een houten plafond om het gebouw een warmere uitstraling te geven. Elk van de 19 privé-units heeft een balkon of terras met uitzicht op zee.

De interactie met de omgeving is een centraal element in het ontwerp van Las Solanas. Het gebouw kenmerkt zich door horizontale lijnen die worden onderbroken door verticale vlakken van blootgesteld beton of bedekt met cortenstaal-keramische tegels. Het concept benadrukt het buitenleven, met een industriële stijl die naadloos aansluit bij de natuurlijke omgeving.

Las Solanas is het resultaat van een grondig onderzoek naar de levenskwaliteit in opkomende markten tijdens economische stabiliteit en de pandemie. Het project, gelegen op een van de laatste beschikbare kavels in Prainha, dicht bij de zee, integreert levenskwaliteit, natuur en exclusiviteit. Door te kiezen voor kleinere eenheden met alle infrastructuur en gemeenschappelijke ruimtes, biedt het project status zonder de natuurlijke schoonheid van de locatie te verliezen.

De uitdagingen bij de realisatie van Las Solanas waren niet gering. De nabijheid van Farol Hill en de basaltrotsen vereisten technische precisie bij de bouw. Het creëren van leefruimtes die de ware ervaring van het strandleven mogelijk maken en het toepassen van een ongebruikelijke bouwmethode waren de grootste uitdagingen die overwonnen moesten worden.

Las Solanas is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een erkenning voor uitmuntend en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. De award wordt toegekend aan ontwerpen die best practices in kunst, wetenschap, design en technologie incorporeren en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Torres Arquitetos
Afbeeldingscredits: Photographer: Efreu Quintana
Projectteamleden: Architecture: Torres Arquitetos Interior Projects: Marcos Werner Constructor: Wepar Incorporações
Projectnaam: Las Solanas
Projectklant: Las Solanas


Las Solanas IMG #2
Las Solanas IMG #3
Las Solanas IMG #4
Las Solanas IMG #5
Las Solanas IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp