Interpolatie: Een Nieuwe Kunstgalerij in Seokchon Lake Park

Een Winning Design van ChungYeon Won

Inleiding

Seokchon Lake Park, gelegen in Seoul City, heeft een uniek topografisch karakter met een meer en twee aparte ringpaden. Het ontbreekt echter aan voorzieningen voor een culturele ervaring. Daarom heeft Seoul City een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor een kunstmuseum binnen het park. Het winnende ontwerp, genaamd Interpolatie, is momenteel in ontwikkeling en wordt naar verwachting eind 2021 voltooid. Het ontwerp heeft als doel een visueel herkenningspunt te bieden als ingang van het park en verbindt de discontinuïteit tussen de buitenste en binnenste ringpaden.

Interpolatie is een organische doorgang die door het dichtbegroeide, hellende terrein loopt en de twee paden met elkaar verbindt. Het is ontworpen met volledig ontwikkelbare, rationele oppervlakken, hoewel het visueel organisch lijkt. De gebouwmassa zal worden geconstrueerd met gebogen aluminium panelen en de dekstructuur, die direct aansluit op het parklandschap, zal worden afgewerkt met zichtbaar beton. Het ontwerp omvat ook verschillende duurzaamheidsmaatregelen, zoals grond-warmtepompen en fotovoltaïsche panelen op het dak, om te voldoen aan de nul-energiecode van Seoul City voor openbare gebouwen.

De kunstgalerij heeft niet alleen als doel kunstwerken tentoon te stellen, maar ook om kunst te integreren in het dagelijks leven van de bezoekers. Door de vloeiende verbinding tussen de binnen- en buitenruimtes en de organische relatie tussen de ruimtes, wordt verwacht dat bezoekers en voorbijgangers dagelijks artistieke ervaringen zullen opdoen.

Interpolatie bevindt zich in Seokchon Lake Park, ten zuiden van de Han-rivier. Het ontwerpproject is gestart in februari 2019 en de winnaar werd bekendgemaakt op 12 maart. De bouw van het project zal naar verwachting beginnen in maart 2021 en in februari 2022 worden voltooid. Tijdens het ontwerpproces zijn er verschillende uitdagingen overwonnen, waaronder beperkte financiële middelen en een complex goedkeuringsproces. Het project is echter goedgekeurd door de Parkcommissie, wat wordt beschouwd als een van de meest uitdagende processen voor gebouwen in openbare parken.

Interpolatie is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. Het ontwerp van Interpolatie wordt bewonderd om zijn technische kenmerken en uitmuntendheid en brengt positieve gevoelens, verbazing en verwondering teweeg.

Met Interpolatie wordt Seokchon Lake Park verrijkt met een unieke kunstgalerij die niet alleen een visueel herkenningspunt biedt, maar ook een brug slaat tussen de verschillende paden in het park. Het ontwerp belooft bezoekers en voorbijgangers een dagelijkse artistieke ervaring te bieden en draagt bij aan de culturele beleving van Seoul City.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ChungYeon Won
Afbeeldingscredits: ChungYeon Won
Projectteamleden: ChungYeon Won
Projectnaam: Interpolation
Projectklant: ChungYeon Won


Interpolation IMG #2
Interpolation IMG #3
Interpolation IMG #4
Interpolation IMG #5
Interpolation IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp