De Terrarium Plaats: Een Unieke Residentiële Villa Geïnspireerd door Natuurlijke Vormen

Aisha Ameen creëert een harmonieuze woonruimte die naadloos opgaat in zijn omgeving

In een tijd waarin architectuur en natuur steeds vaker hand in hand gaan, presenteert Aisha Ameen een unieke residentiële villa, genaamd 'De Terrarium Plaats'. Geïnspireerd door de geometrische vormen van lokale rotsformaties, breekt deze woning met traditionele bouwvormen en integreert het zich naadloos in zijn omgeving.

De Terrarium Plaats, gelegen in Koeweit, is een architectonisch meesterwerk dat begon in februari 2021 en voltooid werd in maart 2022. Het ontwerp breekt met de traditionele bouwmassa en creëert een design dat geïntegreerd is met zijn omgeving, door het nabootsen van natuurlijke vormen.

Wat dit ontwerp onderscheidt van anderen, is de prachtig aangelegde openluchtcour in het midden van de woning. Elk vertrek in het huis is rond deze binnenplaats gesitueerd, waardoor er een eindeloze stroom van licht, natuurlijke lucht en groen is. De harmonie en balans tussen binnen en buiten wordt verder versterkt door het gebruik van slechts drie hoofdkleuren door de hele ruimte: beton, licht brons en groen.

Ameen's grootste uitdaging tijdens dit ontwerpproces was het balanceren van concurrerende prioriteiten en beperkingen, zoals klantvereisten, locatiebeperkingen, technische overwegingen, tijdlijn en budget. Desondanks is het haar gelukt om een prachtige, functionele en visueel aantrekkelijke ontwerpoplossing te creëren.

De Terrarium Plaats is niet onopgemerkt gebleven in de designwereld. In 2023 werd het ontwerp bekroond met de Bronzen A' Architectuur, Gebouw en Structuur Design Award. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitmuntende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. De prijs wordt hoog aangeschreven voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, design en technologie. Ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan de verbetering van de levenskwaliteit, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Met De Terrarium Plaats heeft Aisha Ameen een ruimte gecreëerd die niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook een plek waar bewoners zich kunnen verbinden met de natuur, zelfs binnen de grenzen van hun eigen huis. Het is een bewijs van de kracht van design om de manier waarop we leven te verbeteren en te verrijken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Aisha Ameen
Afbeeldingscredits: Aisha Ameen
Projectteamleden: Aisha Ameen
Projectnaam: The Terrarium Place
Projectklant: Aisha Ameen


The Terrarium Place IMG #2
The Terrarium Place IMG #3
The Terrarium Place IMG #4
The Terrarium Place IMG #5
The Terrarium Place IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp